.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 11:27

Kawasaki – Πρώτη δημόσια παρουσίαση της μοτοσυκλέτας υδρογόνου της στην Suzuka

Στόχος της εταιρείας, να προσφέρει την μοτοσυκλέτα ως όχημα παραγωγής μέσα στην δεκαετία του 2030.

Η Kawasaki συνεχίζει τις εργασίες στην μοτοσυκλέτα υδρογόνου της, παρουσιάζοντας την σε λειτουργία και ενώπιον κοινού, στα πλαίσια του 8ώρου αγώνα αντοχής της Suzuka. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η μοτοσυκλέτα μπαίνει σε λειτουργία δημόσια, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησε έναν γύρο και στην ιαπωνική πίστα.

Ο επικεφαλής του projecto υδρογόνου της Kawasaki, Yoshimoto Matsuda, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει στην διάθεση της μοτοσυκλέτας υδρογόνου στην αγορά, στις αρχές της δεκαετίας του 2030 – χωρίς όμως να διευκρινίζεται ακριβέστερα το πότε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μοτοσυκλέτα H2H2 της Kawasaki δεν είναι το μόνο project υδρογόνου στο οποίο δουλεύει η Kawasaki, καθώς η εταιρεία κατέβηκε και στο Rally Dakar με ένα όχημα υδρογόνου που μάλιστα μπόρεσε να τερματίσει επιτυχώς.

Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας H2H2, βασίζεται στο μοτέρ της σειράς των H2, με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή ο οποίος παίζει καίριο ρόλο, και στην λειτουργία του κινητήρα με υδρογόνο, εξασφαλίζοντας σωστή καύση αλλά και αναλογία τροφοδοσίας, ώστε να «καθαρίζει» η εξάτμιση από τους βλαβερούς ρύπους των οξειδίων του αζώτου.

Το αέριο καύσιμο, θα ψεκάζεται απευθείας στον θάλαμο καύσης – η μοτοσυκλέτα δοκιμών, φέρει μπεκ από μία Toyota Corolla υδρογόνου και δεξαμενές 25 λίτρων από Toyota Mirai, με πίεση πλήρωσης τα 700 MPa. Λόγω της πολύ γρήγορης ανάφλεξης/καύσης του υδρογόνου, ο κινητήρας έχει ταχεία απόκριση στο γκάζι, κάτι που μπορεί να αναδειχθεί σε ευχάριστο χαρακτηριστικό για μοτέρ μοτοσυκλέτας. Φυσικά οι προκλήσεις για την μοτοσυκλέτα συνεχίζονται καθώς, με τις παρούσες δεξαμενές, η αυτονομία της H2H2 είναι ακόμα μικρή – ανέρχεται σε μία ώρα λειτουργίας περίπου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 11:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon