.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 10:45

Yamaha – Τελειοποιεί την μπροστινή κάμερα για τα μελλοντικά μοντέλα της

Πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί για πρώτη φορα σε νέο Tracer ή Tenere.

Μετά το ραντάρ, το επόμενη βήμα είναι η κάμερα; Έτσι φαίνεται, τουλάχιστον για την Yamaha, καθώς πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ανάλογες πληροφορίες. Η μάρκα του Iwata δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα εμπρόσθιας κάμερας, για χρήση σε συστήματα όπως αυτόματους προβολείς μεσαίας/μεγάλης σκάλας, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση κινδύνου εμπρόσθιας σύγκρουσης και όχι μόνο. Τα τελευταία σχέδια που ήρθαν στο φως, δείχνουν τις λεπτομέρειες της τοποθέτησης αλλά και της προστασίας της κάμερας, από τα στοιχεία της φύσης και τους,... ελαφροχέρηδες.

Ο αισθητήρας κάμερας θα βρίσκεται ανάμεσα στους LED προβολείς της μοτοσυκλέτας, πίσω από ένα προστατευτικό τζαμάκι, ώστε να μένει καθαρή από ζουζούνια και τα συναφή. Ωστόσο, η ίδια η περιοχή του τζαμιού θα ήταν ευάλωτη σε κλέφτες ή παραβίαση, αλλά η Yamaha χρησιμοποιεί μία μάλλον απροσδόκητη ιδέα. Πιο συγκεκριμένα: Η ζελατίνα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη, θα κατεβαίνει καλύπτοντας την περιοχή της κάμερας, ώστε να μην  πέσει θύμα... αρπαγής. (Μάλλον δεν ξέρουν, εκεί στα εργοστάσια, το πώς «εργάζονται» οι κλέφτες στην Ελλάδα...). Ο νόμιμος ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας, από την άλλη, θα μπορεί να βγάλει εύκολα το εν λόγω προστατευτικό τζαμάκι, για να το καθαρίσει όταν χρειάζεται.

Από την Yamaha περιμένουμε αναβαθμισμένο Tenere 700 ή/και Tracer 900 για το 2025, οπότε μένει να δούμε αν η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σύστημα ή απλώς το προστατεύει με πατέντα, για ακόμη πιο μελλοντικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon