.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 08:57

Ρεπορτάζ - Πίστα ταχύτητας Μεγάρων – Κλειστή για διερεύνηση

 

Σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα

 


Του Τάκη Μανιάτη

Κλειστή θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας η πίστα ταχύτητας των Μεγάρων, προκειμένου να διερευνηθούν του ατυχήματος που συνέβη στον Δημήτρη Μίσχο στις 23 Σεπτεμβρίου και τον οδήγησαν τελικά στον θάνατο. 

Πριν φτάσουμε στο σημείο να γράφουμε ότι... ακούγεται γενικά, μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της πίστας ταχύτητας των Μεγάρων, Σωτήρη Ζαφειρόπουλο, ώστε να σας ενημερώσουμε ακριβώς για την πραγματικότητα της έκβασης των γεγονώτων:

Σωτήρης Ζαφειρόπουλος: “Είναι μία αυτεπάγγελτη διαδικασία, μέχρι να ολοκληρωθεί το το έργο της προανάκρισης από την αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης. Η επιτροπή θα έρθει στην πίστα την Δευτέρα στις 10 το πρωί, προκειμένου να διενεργήσει επανέλεγχο στον χώρο, τον οποίο έχει ήδη ελέγξει και αδειοδοτήσει. Θα κάνει επανέλεγχο ουσιαστικά. Η επιτροπή έχει ήδη ελέγξει τις προδιαγραφές, τις οποίες και έχει εγκρίνει. Από τη στιγμή που η επιτροπή ολοκληρώσει τον έλεγχο και δώσει την έγκρισή της, τότε είναι καθαρά τυπικό θέμα να καθαρογραφεί η έγκριση και να λειτουργήσει ξανά η πίστα μέσα σε μια ημέρα. Είναι μία διαδικασία που θα γινόταν επίσης αν σε κάποιο γήπεδο ποδοσφαίρου, ή σε ένα κολυμβητήριο, ή σε ένα club, ή καφετέρια, συνέβαινε ένα ατύχημα. Δεν αλλάζει στον τρόπο λειτουργίας του νόμου επειδή αφορά μία πίστα ταχύτητας.
Έχουν γίνει βελτιώσεις από το ατύχημα, αλλά πριν και μετά, έγιναν αγώνες ταχύτητας, αλλά και εκπαίδευση αναβατών της ομάδας ΔΙΑΣ στην πίστα, με την άδεια λειτουργίας που διαθέτει. Δεν μπορεί μία πίστα να είναι ακίνδυνη την Κυριακή που γίνεται αγώνας, να είναι επικίνδυνη την Δευτέρα που έχει track day και γίνεται το ατύχημα, και να είναι ξανά ακίνδυνη ξανά την Τρίτη που έχει μαθήματα η Ελληνική Αστυνομία. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Ας αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή, που αποτελείται από δύο γιατρούς, δύο πολιτικούς μηχανικούς, έναν αστυνομικό, και έναν πυραγό, για να δούμε τι θα γίνει με την σχετικά άδεια. Βάση του νόμου 56Α, ένας πολυχώρος που ορίζεται ως πολλαπλής χρήσης, αδειοδοτείται από την αρμόδια ομοσπονδία.”
Μένουμε σε επαφή με τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο και θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νεώτερα.

Ο Υπεύθυνος της πίστας Σωτήρης Ζαφειρόπουλος μας ενημέρωσε πως την Δευτέρα – Τρίτη πρόκειται να εξετάσει την πίστα η επιτροπή που είναι αρμόδια για την καταλληλότητα της πίστας και θα αποφασίσει για το αν θα ανοίξει η πίστα και πότε.
Επίσης μας δήλωσε ότι η πίστα έχει πάρει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή καθώς και από την αρμόδια επιτροπή της ΑΜΟΤΟΕ που έδωσε την άδεια να γίνουν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Όλες οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πίστα των Μεγάρων αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης και αφού τελειώσει η έρευνα για τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος που έγινε πριν λίγο καιρό και βέβαια την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

θα ενημερώνουμε για ότι νεότερο υπάρχει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon