.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 08:05

Διόδια - Οι τιμές τους πέφτουν για... τρεις μήνες

Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας της Αττικής οδού, όπου με βάση τη νέα σχετική σύμβαση, παραχωρείται ο οδικός άξονας στις 5 Οκτωβρίου στο νέο παραχωρησιούχο, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αρχικά, η πρώτη αλλαγή αφορά στις τιμές των διοδίων, τα οποία θα μειωθούν -ενδεικτικά- από 1/10 από τα 2,80 ευρώ στα 2.50 ευρώ, αλλά προβλέπεται ότι μετά την πενταετία θα δίνεται στον παραχωρησιούχο η δυνατότητα πρότασης λειτουργίας διαφοροποιημένου διοδίου τέλους για διαφορετικές χρονικές περιόδους (π.χ. ώρες αιχμής και ώρες εκτός αιχμής), διαφορετικούς τύπους ημερών (π.χ. καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες), ή και διαφορετικούς σταθμούς διοδίων - μην σας φανεί απίθανη λοιπόν η.. δημιουργία νέων σταθμών. Ακόμα, οι εν λόγω μειώσεις προέκυψαν από το όφελος του ελληνικού Δημοσίου από την αναχρηματοδότηση του έργου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., ωστόσο θα υπάρξουν νέες τιμές για τα διόδια από την αρχή του 2025, πιθανότατα αυξημένες με βάση τον πληθωρισμό.

Για να εφαρμοστεί το διαφοροποιημένο διόδιο τέλος θα πρέπει η μέση ωριαία ταχύτητα διαμπερούς κυκλοφορίας στην κατεύθυνση αιχμής και στις δύο περιόδους αιχμής διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών να είναι χαμηλότερη από 45 χλμ. την ώρα για 30 ημέρες εντός περιόδου έξι συνεχόμενων μηνών, της θερινής περιόδου 15 Ιουνίου με 31 Αυγούστου μη συμπεριλαμβανομένης σε τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα κατωτέρω τμήματα του αυτοκινητοδρόμου:

  1. Ανισόπεδος Κόμβος (ΑΚ) Λ. Δ. Πλακεντίας – ΑΚ Αθηνών – Λαμίας
  2. ΑΚ Παπάγου – Αγ. Παρασκευής
  3. ΑΚ Λ. Φυλής – ΑΚ Αθηνών – Λαμίας
  4. ΑΚ Λεονταρίου – ΑΚ Λ. Δ. Πλακεντίας

Ωστόσο ακόμη κι αν ισχύουν τα ανωτέρω, η πρόταση που θα γίνει πρέπει να εγκριθεί από το Δημόσιο, δεν εφαρμόζεται δηλαδή αυτόματα, αλλά ανεξάρτητος μηχανικός θα κάνει τον έλεγχο ενώ θα ενημερωθεί και η DG Move, η Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τις μεταφορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παραχωρησιούχος, θα οφείλει να εγκαταστήσει σύστημα αδιάλειπτης μέτρησης του κυκλοφοριακού φόρτου στον αυτοκινητόδρομο, περιλαμβανομένων των κλάδων εισόδου και εξόδου στους κόμβους. Η καταμέτρηση θα γίνεται σε συνεχή βάση στους σταθμούς διοδίων ανά κατηγορία οχημάτων.

Όλα τα οχήματα που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών, θα καταμετρώνται ως ιδιαίτερη κατηγορία οχημάτων. Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα οι κατηγορίες οχημάτων θα είναι σε αντιστοιχία με τις κατηγορίες των εκάστοτε επιβαλλόμενων διοδίων, επιτρεπόμενης πάντως της υποδιαίρεσης μιας κατηγορίας για στατιστικούς λόγους. Τέλος, τα αρχεία των καταμετρήσεων πρέπει να είναι διαθέσιμα για έλεγχο από το Δημόσιο και τον Παραχωρητή σε εύλογο χρόνο μετά από σχετική ειδοποίηση.

Αναλυτικά, δείτε τις νέες τιμές των διοδίων ανα κατηγορία οχήματος στον ακόλουθο πίνακα:

diodia24b.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 08:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon