.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 11:26

Καταγγελία για διόδια στην Αθηνών-Λαμίας: Χρεώνουν τις μοτοσυκλέτες ως αυτοκίνητα

Ρεπορτάζ για τουλάχιστον 6 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μέσα σε 4 μήνες – Αντιδράσεις προκαλεί η απάντηση της εταιρείας διαχείρισης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που φέρνει στην δημοσιότητα, η ιστοσελίδα του «Έθνος»,  σε τουλάχιστον δύο σταθμούς διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, τα οποία διαχειρίζεται η Νέα Οδός Α.Ε., γίνονται λάθη στις χρεώσεις των διοδίων με αποτέλεσμα οι αναβάτες μοτοσυκλέτας, να αναγκάζονται να πληρώσουν αντίτιμο για αυτοκίνητο. Τα λάθη καταγράφηκαν στις λωρίδες με αυτόματο μηχάνημα πληρωμής, στον σταθμό Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, αλλά και στα πλευρικά διόδια Καπανδριτίου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι  σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο 2024, έχει γίνει αυτό το λάθος χρέωσης – ενώ υπάρχουν εικασίες ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Καταγγελίες έχουν ήδη γίνει για τα περιστατικά, με την απάντηση της εταιρείας να αναφέρεται ως τυποποιημένη, ως εξής: «Λυπούμαστε, έχετε δίκιο, θα γίνει διόρθωση και πίστωση των χρημάτων». Ωστόσο έχει γίνει μόνο μία φορά πίστωση ποσού σε λογαριασμό, κάτι το οποίο «διερευνάται με τις συνεργαζόμενες τράπεζες».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα – Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αυτόματες αυτές λωρίδες (με το πράσινο χρώμα) έχουν σήμανση «μόνο αυτοκίνητα», κάτι το οποίο δεν διευκρινίζεται από το ρεπορτάζ, το κατά πόσο επηρεάζει την αυτόματη αναγνώριση οχήματος που διέρχεται από εκεί.

 

Πηγή/Φωτογραφία: Έθνος/Eurokinissi, Γιώργος Κονταρίνης)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 11:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon