.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 12:36

BMW Group – «Μειώνεται σημαντικά» η κερδοφορία για το 2024

Αντιμέτωπή με προκλήσεις αλλά και με μία μεγάλη τεχνική οδηγία που επηρεάζει 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα και φέρνει κόστη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το ρεπορτάζ για το Pierer Mobility – KTM Group, που δυσκολεύεται στα οικονομικά, τώρα έρχονται ανάλογες ειδήσεις και από το BMW Group. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μοτοσυκλέτες αναμένεται από στασιμότητα έως ελαφρά πτώση παραδόσεων, ενώ τα κέρδη μειώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά για τον τομέα των αυτοκινήτων, η BMW επικαλείται την ανάγκη διακοπής παράδοσεων αλλά και πραγματοποίηση τεχνικής δράσης που επηρεάζει πάνω από 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα παγκοσμίως, που αφορά ζήτημα με το σύστημα ενιαίας πέδησης IBS – Integrated Braking System. Η BMW δηλώνει ότι το σύστημα, το οποίο προμηθεύεται από εξωτερικό συνεργάτη, δημιουργεί κόστη εκατοντάδων εκατομμυρίων και, σε συνδυασμό με μείωση της ζήτησης στην αγορά της Κίνας, επηρεάζονται τα πάντα. Για τα αυτοκίνητα, λοιπόν, αναμένεται ελαφρά μείωση παραδόσεων για το 2024, με το περιθώριο κέρδους EBIT να μειώνεται στο 6-7%, σε σχέση με το 8-10% του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, το ποσοστό επιστροφής κεφαλαίου αναμένεται στο 11-13%, σε σχέση με το 15-20% της προηγούμενης περιόδου.

Όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες, η BMW αναμένει σταθερότητα, ενύ υπογραμμίζει την διαρκώς πιο ανταγωνιστική αγορά σε χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ,  που επηρεάζει παράγοντες όπως ο όγκος πωλήσεων και οι πολιτικές τιμολόγησης. Το περιθώριο κέρδους αναμένεται στο 6-7% επίσης, σε σχέση με το 8-10% του 2023, ενώ το ποσοστό επιστροφής κεφαλαίου θα σημειώσει πτώση ποσοστού 5-11% (θα κυμανθεί από 14-16%, έναντι 21-26%).

Συνεπώς, το γκρουπ περιμένει «σημαντική μείωση» ακαθάριστων κερδών – Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon