.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 12:39

Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες – Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους στο πρώτο 8μηνο του 2024

Παρά την κινεζική επέλαση αλλά και την ισχύ των ευρωπαϊκών brands, οι Ιαπωνικές μάρκες τα πάνε καλά παγκοσμίως. 

Στην σημερινή αγορά μοτοσυκλέτας, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα και οι «παραδοσιακοί» ρόλοι των εταιρειών αναθεωρούνται. Όμως οι 4 μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές, που ταυτίστηκαν με μία ολόκληρη φιλοσοφία προσέγγισης στην μοτοσυκλέτα, διατηρούν θετικό το πρόσημο των πωλήσεων τους σε σχέση με πέρσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ανάλογα δεδομένα.

Ηγέτης των παγκόσμιων πωλήσεων εκ των τεσσάρων, παραμένει φυσικά η Honda, έχοντας πετύχει 13,07 εκατομμύρια τεμάχια και σημειώνοντας μία αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Honda, είχε σημειώσει απόλυτο ρεκόρ πωλήσεων το 2018, με πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στην δεύτερη θέση μεταξύ των Ιαπώνων – και στην 3η θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις! – βρίσκεται η Yamaha. Για το πρώτο 8μηνο του 2024 σημειώθηκαν 3,2 εκατομμύρια πωλήσεις, μία αύξηση της τάξης του 5%, με τις προβλέψεις να θέλουν 5 εκατ. κομμάτια μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εντυπωσιακή είναι η επίδοση της Suzuki η οποία βρίσκεται σε τροχιά για νέο ρεκόρ πωλήσεων 15ετίας. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε 1,4 εκατομμύρια πωλήσεων, μία αύξηση κατά 8,3% σε σχέση με πέρσι – δεδομένο που καθιστά την Suzuki την ιαπωνική μάρκα με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέχρι τώρα.

Τέλος, η Kawasaki, ανέκαθεν η πιο «ειδική» από τις Ιαπωνικές μάρκες, σημείωσε την μικρότερη αύξηση με +1,4% σε παγκόσμιο επίπεδο και τις πωλήσεις της να μην ξεπερνούν ακόμα, τα 500.000 κομμάτια.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παγκόσμια νούμερα πωλήσεων λένε μία από τις πλευρές της όλης ιστορίας, καθώς για την Ευρώπη τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Στα «μέρη μας», λοιπόν, οι Kawasaki και Yamaha σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστιαία, με αύξηση +37,9% και 36% αντίστοιχα! Ακολουθεί η Suzuki, με αύξηση στην Ευρώπη κατά 11,3%, ενώ η Honda σημείωσε μείωση πωλήσεων στην Γηραιά Ήπειρο, της τάξης του -2,8%.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 12:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon