.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 18:39

Κρήτη - Μπαράζ τροχαίων με μοτοσυκλέτες στο Ηράκλειο

Μοτοσυκλέτα έπεσε σε στάση λεωφορείου στο Ηράκλειο, στέλνοντας στο νοσοκομείο τρία παιδιά που βρίσκονταν στο σημείο, με το εν λόγω ατύχημα να μην είναι το μόνο.

Το ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (9/9) στο Γιόφυρο, όταν μοτοσυκλέτα έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών παιδιών που βρίσκονταν στο σημείο καθώς και της μητέρας τους. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας έχασε τον έλεγχο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέφτοντας πάνω στη στάση ενώ λίγο αργότερα όταν έφτασαν περιπολικά της αστυνομίας για να τον συλλάβουν, εκείνος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φαινόταν να βρίσκεται σε σύγχυση μην έχοντας καταλάβει τί είχε συμβεί. Στη στάση βρισκόταν μία γυναίκα με τα τρία της ανήλικα παιδιά ηλικίας 5, 7 και 10 ετών, τα οποία και τραυματίστηκαν. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δύο ασθενοφόρα και όλοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Βενιζέλειο νσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε από την Τροχαία Ηρακλείου, ο 35χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Αναφορικά με το "παρελθόν" του στις παραβάσεις του ΚΟΚ, στις 26 Μαΐου 2023 είχε "πιαστεί" να οδηγεί χωρίς κράνος. Λίγους μήνες μετά, στις 14 Νοεμβρίου 2023 είχε ξαναπιαστεί να οδηγεί χωρίς κράνος και όπως προβλέπεται από τον νόμο, του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης για 4 μήνες, καθώς ήταν υπότροπος στην ίδια παράβαση. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, για να πάρει πίσω το δίπλωμά του θα έπρεπε να δώσει ξανά εξετάσεις, κάτι που πάντως δεν έκανε με απότέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και μάλιστα να κινδυνεύει - μετά και από αυτό το τρίτο περιστατικό - το Δικαστήριο να διατάξει την οριστική αφαίρεση του διπλώματός του. Ο 35χρονος οδηγήθηκε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος. Με εισαγγελική εντολή θα συνεχιστεί η προανάκριση προκειμένου η δικογραφία να εμπλουτιστεί με περαιτέρω στοιχεία, τα οποία ζητάει ο Εισαγγελέας.

Τα δίτροχα ατυχήματα όμως δεν τέλειωσαν εκεί, καθώς σημειώθηκαν ακόμα δυο, αποτέλεσμα τρία άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το ένα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένας 14χρονος έπεσε με το δίκυκλο που οδηγούσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Τέλος, στη 1:40 τα ξημερώματα στην αρχή της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, πολύ κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο, μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες βγήκε από την πορεία της με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 64 χρόνων να βρεθούν στο οδόστρωμα. Και στις δύο περιπτώσεις ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στα σημεία των ατυχημάτων μεταφέροντας τους τραυματίες στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon