.
Κατηγορία Moto Guzzi
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 12:13

Test – Moto Guzzi Stelvio 2024

Η μοναδικότητα στην περιπέτεια

Του Απόστολου Μιστιλόγλου

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Μία Adventure στα σημερινά δεδομένα, αλλά που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας της –επιτυχώς, καθώς μιλάμε για Moto Guzzi.

Moto Guzzi Stelvio 2024 Τιμή: Από 16.499 ευρώ (με το σύστημα ραντάρ από 17.299 ευρώ)

Η Moto Guzzi υπήρξε μία από τις πιο καινοτόμες  κατασκευάστριες μοτοσυκλετών της ιστορίας – ποιος γνωρίζει ότι μία από τις πρώτες μάρκες, αν όχι η πρώτη, που ασχολήθηκε εκτενέστατα με την αεροδυναμική των μοτοσυκλετών, 60 ολόκληρα χρόνια πριν γίνει μόδα; Η αεροδυναμική, βέβαια, ήταν ένα μόνο μέρος του μύθου που ονομάζεται Moto Guzzi – ενός μύθου ο οποίος, καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια ζούσε μέσα από μία σχετικά περιορισμένη γκάμα νεορετρό μοντέλων. Όχι πια!

Με την παρουσίαση του V100 Mandello και του νέου κινητήρα Compact Block, η εταιρεία του Mandello del Lario άνοιξε τον τόμο του 2ου αιώνα ζωής της μάρκας κάνοντας αίσθηση. Αυτό το απίστευτο μοτέρ προφανώς δεν μπορούσε να μείνει σε μία μοτοσυκλέτα μόνο. Να λοιπόν η δεύτερη της γκάμας Compact Block – η νέα Stelvio, που εισάγει την Moto Guzzi στην κατηγορία των πιο επιθυμητών μοτοσυκλετών της αγοράς – τις μεγάλες Adventure.

Stelvio, όπως λέμε… πάσο στην νέα εποχή

Βέβαια αυτό το πέρασμα δεν ξεκινά με το Stelvio - βαφτισμένο προφανώς από το ομώνυμο ορεινό πάσο της Ιταλίας, ένας προορισμός "Μέκκα" για πολλούς μοτοταξιδιώτες-, αλλά με αυτό επισφραγίζεται. Με μία νέα μηχανολογική πλατφόρμα έτοιμη, σειρά έχει η σχεδιαστική προσέγγιση. Τίποτα δεν είναι ρετρό πάνω στο Stelvio και τα επιμέρους στοιχεία δεν είναι συνδέσεις με το παρελθόν, αλλά με την ιστορία. Και πάλι όμως, αυτές περιορίζονται σημαντικά – στα δύο κυκλικού σχήματος πίσω φωτιστικά σώματα, αναφορά στους jet κινητήρες αεροσκαφών, όπως και στην παρουσία του μεταλλικού αετού στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ. Η μορφή για άλλη μία φορά επιβλητική, θηριώδης και δήλωση ταυτότητας. Και πάλι τον κυρίαρχο οπτικό ρόλο έχει ο κινητήρας, ενώ σε σχέση π.χ. με το Mandello, με το οποίο μοιράζονται την μηχανική βάση, είναι εμφανές το «Adventure ψήλωμα» αλλά και η επίδραση των ζαντών με ακτίνες ως στοιχείο σχεδιασμού. Τι απουσιάζει; Σίγουρα τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αεροδυναμικά πτερύγια ανεμοκάλυψης, που γνωρίσαμε στο Mandello και η απουσία τους εγείρει απορία σε έναν βαθμό. Προφανώς η Moto Guzzi, η οποία διατείνεται τις εκτενείς αεροδυναμικές δοκιμές της ακόμη και για το Stelvio, κάποιον λόγο θα έχει. Για τους φίλους της (σχετικής) απλότητας αυτά είναι βέβαια καλά νέα.

Κάτι άλλο που δεν έχει –ευτυχώς- η Stelvio, είναι κραυγαλέες στιλιστικές αποφάσεις, που μπορεί να φανούν παράταιρες. Η θηριώδης διάπλαση της δεν ξεφεύγει από τις νόρμες της κατηγορίας – δεν είναι καν η μεγαλύτερη του segment-, ούτε και το βάρος της, αλλά στις επιτόπιες μανούβρες και στο πρώτο ανασήκωμα της μοτό από το σταντ, τα 246 κιλά με γεμάτη μοτοσυκλέτα…  γίνονται αισθητά και μάλιστα αρκετά. Θέμα ζυγίσματος πιθανότατα και μάλιστα μόνο εν στάσει, καθώς η οδηγική δοκιμή απέδειξε το κλισέ του «όταν κινείσαι το βάρος εξαφανίζεται».  Από τα δύο χρώματα της έκδοσης, εμείς είχαμε στην διάθεση μας το κίτρινο, το οποίο είναι και το ομορφότερο – αν θέλετε την γνώμη μας.

Άνεση πολυτελείας, αλλά και «αδικαιολόγητες απουσίες»

Δεν γίνεται να είναι όλα ρόδινα όταν δοκιμάζεις μοτοσυκλέτες, αυτό το λέμε και το ξαναλέμε. Και ούτε το Stelvio τη γλίτωσε – ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν εν έτει 2024, σε μοτοσυκλέτα της κατηγορίας αυτής, να μην υπάρχει διακόπτης αλάρμ. Πολλά άλλα εξηγούνται –μέσω… εξοπλιστικών πακέτων- ή αναλόγως παραβλέπονται. Επί τούτου, στον βασικό εξοπλισμό του Stelvio δεν συμπεριλαμβάνονται ασύρματο κλειδί Keyless, Quickshifter, ένδειξη πίεσης αέρα ελαστικών στην οθόνη ή δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό σου. Από την άλλη, παίρνεις ηλεκτρική ζελατίνα, Cruise Control, Cornering ABS και, στην περίπτωση της μοτοσυκλέτας δοκιμής, ραντάρ εμπρός και πίσω με ειδοποιήσεις τυφλού σημείου και αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης. Με αρχική τιμή στα 17Κ και κάτι ψιλά (και ακόμα χαμηλότερα αν δεν πάρεις το πακέτο ραντάρ), σίγουρα κάνεις ένα βήμα πίσω για τις παραπάνω «λεπτομέρειες». Εκτός από τα αλάρμ.

Αυτό που δεν λείπει, είναι η άνεση στην θέση οδήγησης, χάρη σε μία πολύ καλή ταξιδιάρικη σέλα, αλλά και ένα τιμόνι φαρδύ και αρκετά ψηλό σε πρώτη αίσθηση. Αυτό και για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της όποιας εκτός δρόμου κίνησης θα κάνετε όπου (όχι και τόσο παραδόξως) ακόμη και η οδήγηση σε όρθια θέση, σε βολεύει και σου προσφέρει έλεγχο. Ο χώρος για τα πόδια στο ρεζερβουάρ είναι άπλετος, η άνεση του συνεπιβάτη δεν προβληματίζει στα ταξίδια.

Πάνω από την οθόνη, ο αναβάτης βρίσκει και ένα οριζόντιο «μπαράκι», ευπρόσδεκτο για τοποθέτηση βάσης κινητού (κάποια στιγμή να γίνουν και αυτές βασικός εξοπλισμός στις μοτοσυκλέτες, ναι;). Δεν είναι καθόλου τυχαία η θέση της θύρας USB ακριβώς κάτω και αριστερά από την οθόνη.

Και δεν είναι τυχαίο που το Stelvio ξεκινά από ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο τιμής. Ο επιπλέον εξοπλισμός που μπορείς να επιλέξεις είναι εκτενής – από τις απόλυτα απαραίτητες βαλίτσες και τα θερμαινόμενα γκριπ και σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη, μέχρι προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα, ποδιά, κεντρικό σταντ και άλλα.   

Κινητήρας… Ιταλός αλήτης και εραστής

Αυτός ο δικύλινδρος… μα αυτός ο δικύλινδρος. Από τότε που οδήγησα το Mandello έχω πάθει μια κάποια πλάκα. Μοναδικής αίσθησης, ήχου και λειτουργίας κινητήρα που απλά δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο στην κατηγορία – πόσο μάλλον, με τους «βαρετούς» εν σειρά 2Κ. Ήδη από την χαρακτηριστική Moto Guzzi εγκάρσια τοποθέτηση παίρνεις την πρώτη γεύση χαρακτήρα, στην εκκίνηση και στα «ξερόγκαζα» εν στάσει, με όλη την μοτοσυκλέτα να κινείται προς τα αριστερά λόγω της αντίδρασης της αδράνειας του στροφαλοφόρου. Ο ήχος του πλούσιος, γεμάτος αρμονικές, κροτάλισμα και ένταση, αλλά και με έναν χαρακτηριστικό συριγμό από τον ιμάντα κίνησης του αυτοκινητικού τύπου δυναμό – που βρίσκεται ανάμεσα στους κυλίνδρους. Το μοτέρ στηρίζεται στο πλαίσιο με δύο ακόμα βάσεις, σε σχέση με το Mandello για αύξηση της ακαμψίας, ενώ αλλαγές έχει και ο άξονας-ψαλίδι της πίσω ανάρτησης, για αυξημένη αντοχή και σε εκτός δρόμου διελεύσεις.

Με 115 άλογα (υπολογίστε 105 περίπου στον τροχό, από το δυναμόμετρο) αλλά και 10,7 kgm ροπής στον δεξιό σου καρπό, ο κινητήρας σου επιτρέπει να οδηγήσεις την Stelvio όπως σου… καρφωθεί στο μυαλό, για να μην πούμε άλλη λέξη από Κ και μας κατεβάσουν. Θέλεις ροπάτα, με «ίσα που» γκάζι παντού και παιχνίδι με τον συμπλέκτη στις εκκινήσεις; Κανένα πρόβλημα. Θέλεις «στύψιμο», ξύλο και οργή φλερτάροντας με τον κόφτη; Εκεί να δεις τι γίνεται! Και εννοείται, αν θέλεις οτιδήποτε ενδιάμεσο, το έχεις. Παρακάτω θα επεκταθούμε και ως προς τα ηλεκτρονικά του Stelvio και πώς αυτά επηρεάζουν το μοτέρ και την όλη οδηγική εμπειρία.

Προσέξτε τώρα: Δοκιμάζοντας το Mandello, είχαμε σταθεί στην ελαφρώς άγουρη αίσθηση του μοτέρ. Στο Stelvio αυτός ο χαρακτήρας παραμένει, αν και είναι πιο… ραφιναρισμένος στα σημεία όπως η αίσθηση των κραδασμών στην μανέτα του συμπλέκτη. Το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει αρκετά τραχύ, ωστόσο, παρά το ότι η Guzzi έχει κάνει λόγο για βελτίωση του –ιδιαίτερα ορατό ζήτημα στο κούμπωμα 1ης από στάση. Ευτυχώς για το Stelvio, αυτή είναι η πιο έντονη παρατήρηση που σηκώνει το σύνολο κινητήρα-μετάδοσης. Άντε, μαζί με το ότι ζεσταίνεται, σε ζεσταίνει αρκετά και θέλει την κίνηση για να μην ζεσταθεί πολύ. Σίγουρα το ελληνικό καλοκαίρι δεν βοήθησε πολύ εδώ – ούτε και οι φρενήρεις οδικοί ρυθμοί μας, σε σχέση π.χ. με αυτούς της Δυτικής Ευρώπης. Για κίνηση μέσα στην πόλη, το καλοκαίρι, κρατήστε πάντα το ένα μάτι σας στο όργανο της θερμοκρασίας…

Σε ταξιδεύει, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Δεν αγοράζεις το Stelvio αν θέλεις απλώς μια μοτοσυκλέτα για να «κάνεις την δουλειά σου». Μάλιστα, το Stelvio δεν είναι κατάλληλο αν θέλεις να κάνεις μόνο αυτό – πρέπει να γουστάρεις τον έκδηλο χαρακτήρα, τους «αστερίσκους», και τις ιδιαιτερότητες του για να το ευχαριστηθείς και πρέπει να βρίσκεις χρόνο, να το βγάζεις έξω από την πόλη, μόνος ή με παρέα –όπως έκανα και εγώ, κάνοντας μια εκδρομή στα Μέθανα. Στον ανοικτό δρόμο, «καρφί» ευθεία ή κορδελιαστό με στροφές, το Stelvio απλώνει τα πόδια του. Φοβερή αίσθηση κύλισης εν γένει, με την αίσθηση βάρους να δίνει την θέση της στην στιβαρότητα και να νομίζεις ότι οδηγείς… SUV. Αντίστοιχης στιβαρότητας είναι η αίσθηση στους ελιγμούς, με βαριά αλλά όσο χρειάζεται αίσθηση στις αλλαγές κλίσης, που ναι μεν τονίζει την σταθερότητα στο δρόμο αλλά δεν σε αποτρέπει από πιο ζωηρούς ρυθμούς οδήγησης.

Η ανεμοκάλυψη είναι αρκετά καλή (δεν αγγίζει την τελειότητα) και η ευκολία της ηλεκτρικής ρύθμισης ζελατίνας είναι τεράστια. Ακόμα μία τεράστια ευκολία στο ταξίδι, το cruise control που ξεκουράζει σημαντικά το δεξί σου χέρι, καθώς το ηλεκτρονικό γκάζι έχει πιο έντονη «ανάλυση» ανοίγματος από το ιδανικό και αυτό μεταφράζεται σε νευρικότητα. Όμως όσο κρατάτε το γκάζι στον έλεγχο σας, αρκεί μόνο ένα άνοιγμα του για να απολαύσεις τράβηγμα… αεροπλάνου  και επιταχύνσεις που συγκινούν. Για πότε τα 130, γίνονται 200+ διαρκείας… ακόμη και πάνω από 230, όπου και κινείται η τελική του Stelvio – αλήθεια θες κάτι παραπάνω από μία ταξιδιωτική σε αυτό το κομμάτι;

Και στον στριφτερό επαρχιακό, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα καλύτερα, με τους Ιταλούς να φέρνουν ακόμα ένα σύνολο πλαισίου-αναρτήσεων με αρμονική λειτουργία. Και ας λείπουν οι ηλεκτρονικές, ημιενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins που είδαμε στο Mandello – εδώ έχεις να κάνεις με δύο ευρέως ρυθμιζόμενες λύσεις από την Sachs, εμπρός και την KYB, πίσω. Το «θηρίο» πλαγιάζει απολαυστικά και γραμμικά, κάνει ασύλληπτα δυναμικές εξόδους ελέω V2 λίτρου, δεν δυσανασχετεί ιδιαίτερα σε πιο επιθετικούς χειρισμούς και δεν το ενδιαφέρει αν το στρίβεις σε επαρχιακό ή σε ανοικτές, ταχείες καμπές εθνικής. Μόνο σε πολύ στενά κομμάτια «ζορίζεται» το Stelvio και λογικό είναι, με αυτό τον όγκο και το ψηλό βάρος.

Κατανάλωση, μας ρωτάτε: Σε μέσο κύκλο, περιμένεις μια μέτρηση από 6 έως 7 λίτρα στα 100 χλμ. και πιθανότατα προς το κάτω άκρο του εύρους, αν συγκρατηθείς και οδηγείς πιο ήπια και τουριστικά. Στην εκδρομή που κάναμε, μάλιστα, βεβαιώσαμε ότι η κατανάλωση κατεβαίνει ακόμα και στα… 5άρια, σε ηπιότερες ταχύτητες και στην Εθνική! 5άρι με 1.000άρι V2; Ναι παρακαλώ!

Τα φρένα, είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα που έχουμε δοκιμάσει για μοτοσυκλέτες της κατηγορίας και όχι μόνο. Εκπληκτικά ισχυρό εμπρός φρένο που επιβραδύνει δυνατά χωρίς να κουράζει τα δάκτυλα σου και ένα ιδανικά ταιριασμένο πίσω φρένο (με έναν κολοσσιαίο δίσκο 280 χιλιοστών!), αποτελούν ένα σύστημα που εμπνέει ασφάλεια ακόμη και αν ταξιδεύεις φορτωμένος –με κιλά και χιλιόμετρα.

Τα πλούσια ηλεκτρονικά και το «αλητεία mode»

Την εμπειρία του Stelvio εμπλουτίζουν τα ηλεκτρονικά και, ειδικά σε αυτή την έκδοση, η συνδρομή ασφάλειας από τους σένσορες ραντάρ –ειδικά τον πίσω. Αρχικά, μέσα από 5 προσφερόμενους χάρτες ισχύος/απόδοσης, μπορείς να ρυθμίσεις εκτενώς το πώς θα λειτουργεί ο κινητήρας, το φρένο του και το Traction Control (μπορείς να στήσεις την κάθε χαρτογράφηση όπως θέλεις εσύ). To ABS – Cornering και σε συνεργασία με αισθητήρα IMU παρακαλώ!- μπορεί να απενεργοποιηθεί για τον πίσω τροχό, ενώ η λειτουργία του σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή. Στους πολέμιους των ραντάρ, θα πούμε το εξής: Δεν φαντάζεστε καν πόσο βοηθά η πορτοκαλί φωτεινή ένδειξη, στους καθρέπτες, που σε προειδοποιεί για κίνδυνο στην «τυφλή γωνία» σου! Όχι απλά δεν σε αδρανοποιεί αισθητηριακά, ίσα ίσα σε ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ να κοιτάξεις και να αντιληφθείς και με τα μάτια σου, τι συμβαίνει. Το σύστημα προειδοποίησης «επικείμενης σύγκρουσης» εμπρός… προσπαθεί να βοηθήσει. Αλλά για τα ελληνικά δεδομένα οδήγησης μοτοσυκλέτας, δεν χρειάζεται διότι «τρελαίνεται» και πετάει κόκκινο, αν αρχίσεις να… φιλτράρεις την κίνηση με τη μηχανή (που θα το κάνεις αργά ή γρήγορα). Χρήσιμο πιστεύουμε ότι θα είναι το FCC – Following Cruise Control, που συνεργάζεται με το ραντάρ για να κρατά σταθερή, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Η επιλογή αυτή ανήκει στα εξτρά της έκδοσης PFF.

Τα πλήρως LED φώτα χαρακτηρίζονται απλώς εξαιρετικά – η δε μεγάλη σκάλα, κάνει την νύχτα μέρα. Και σας βλέπουμε, ρωτάτε: Τι είναι η αλητεία Mode; Είναι όταν αποφασίσεις να βάλεις την χαρτογράφηση του μοτέρ στο Sport, με απενεργοποιημένο το Traction Control και κλείνοντας το ABS για τον πίσω τροχό. Και το Stelvio παθαίνει «Mr.Hyde» και ξεδιπλώνει έναν καυτό, fun-to-ride χαρακτήρα με τον έλεγχο του πίσω τροχού πλήρως απελευθερωμένο από τα «τσιπάκια». Σαν bodybuilder που του έβρισες την οικογένεια, το Stelvio βροντάει, πλαγιολισθαίνει, μαζεύει τα χιλιόμετρα με μανιασμένο ρυθμό και απαιτεί να ξέρεις ΚΑΛΑ τι κάνεις, ώστε να μην γνωρίσεις τους νόμους της φυσικής και με τον λάθος τρόπο…

Το «μαύρο πρόβατο» των Adventure;

Με την αντισυμβατική του ύπαρξη, αλλά και την τοποθέτηση της Moto Guzzi στην αγορά, το Stelvio είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη περίπτωση. Με όλες τις έννοιες. Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι η τιμή εκκίνησης του ελκύει την προσοχή σου, πριν καν το εξετάσεις εκτενέστερα σε μια κατηγορία που το 20ρικο πάει σύννεφο. Για τον ύφος και τον χαρακτήρα του, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Είναι μία μοτοσυκλέτα με την οποία θα φτιάξεις ιστορίες για να διηγηθείς, που θα αφήσει την δική της υπογραφή στην μοτοσυκλετιστική πορεία σου. Τελικά, ευτυχώς, το απόσταγμα της συμβίωσης μας με το Stelvio είναι περισσότερο αυτό μίας μοντέρνας μοτοσυκλέτας με «ύφος», παρά μίας ξεπερασμένης «ρετρό» για την ταμπέλα και μόνο. Αξίζει να το γνωρίσεις αν σε ενδιαφέρει η κατηγορία και, αν ταιριάζετε, γιατί όχι… βάλτε δαχτυλίδια! 

 

Εξοπλισμός αναβάτη

Κράνος: Arai Tour X-5 (Arai Hellas)

Μπουφάν: Nordcode Jackal (Motomarket)

Παντελόνι: Nordcode Jeans Evo (Motomarket)

Γάντια: Nordcode Glenn II (Motomarket)

Μποτάκια: Eleveit Diverge WP (Motomarket)

 

Βρες μπαταρία για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα με ένα κλικ εδώ    

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ     
Μάρκα Moto Guzzi
Μοντέλο Stelvio 
Αντιπρόσωπος Piaggio Hellas
Τιμή (€) Από 16.499 ευρώ (έκδοση με ραντάρ: 17.299 ευρώ)
   
Κινητήρας  
Χωρητικότητα 1.042
Διάμετρος x Διαδρομή 96 x 72
Συμπίεση 12,6:1 
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Εξάτμιση Ανοξείδωτη από 2 σε 1 με μονό τελικό στην δεξιά πλευρά
Τελική μετάδοση Άξονας και γωνιακή οδοντωτή μετάδοση
Συμπλέκτης Χειροκίνητος υγρού τύπου, πολύδισκος, ολίσθησης-υποβοήθησης με υδραυλικό έλεγχο
Κιβώτιο Χειροκίνητο 6 σχέσεων 
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Πλάτος 945 mm
Μήκος 2.195 mm
Ύψος Δ/Α
Ύψος σέλας 830 mm
Μεταξόνιο 1.520 mm
Γωνία κάστερ 25,6 μοίρες
Ίχνος 116,4 mm
Απόσταση από το έδαφος Δ/Α
Ψαλίδι Αλουμινένιο μονόμπρατσο - κέλυφος για τον άξονα μετάδοσης
Βάρος, πλήρες 246 κιλά
Ρεζερβουάρ 21 λίτρα
   
Αναρτήσεις  
Μπροστινή ανάρτηση Ανεστραμμένο πιρούνι Sachs, 46 χλστ., ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου/απόσβεση επαναφοράς, διαδρομή 170 χιλιοστά
Πίσω ανάρτηση Αμορτισέρ KYB, ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου με εξωτερικό κομβίο, απόσβεσης επαναφοράς, διαδρομή 170 χιλιοστά
   
Φρένα  
Μπροστά 2 δίσκοι 320 χιλιοστών, 4πίστονες δαγκάνες Brembo ακτινικές, σωληνάκια υψηλής πίεσης, Cornering ABS (Continental) ρυθμιζόμενο
Πίσω Δίσκος 280 χιλιοστών, δαγκάνα Brembo 2 εμβόλων, Cornering ABS (Continental) ρυθμιζόμενο
   
Τροχοί / ελαστικά Michelin Anakee Adventure
Μπροστά 120/70-19", ακτινωτός Tubeless
Πίσω 170/60-17", ακτινωτός Tubeless
   
Κατανάλωση  
Κατανάλωση 6,5 lt/100 km
Ρύποι EURO 5+ Standard, 119 gr CO2/km
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη (hp/rpm) 115/8.700
Ροπή (kg/rpm) 10,7/6.750
Ισχύς στον τροχό (ίπποι) 105
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 12:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Moto Guzzi Stelvio 2024 - Αποστολή στην Ισπανία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon