.
Κατηγορία QJ Motors
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 12:48

QJMOTOR SRT800 Rally εμφανίστηκε σε έκθεση στην Κίνα

Η QJMOTOR εμφάνισε μια μοτοσυκλέτα-μυστήριο ως απάντηση στη CFMOTO 800MT-X.

Στις 15 Οκτωβρίου άνοιξαν οι πύλες της έκθεσης Canton Fair 2024 στην πόλη Guangzhou της Κίνας, όπου η QJMOTOR παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τα κινέζικα δημοσιεύματα, πρόκειται για το νέο SRT800 Rally, μια παραλλαγή του SRT800 για πιο απαιτητική εκτός δρόμου χρήση και αισθητική, όπως λέει και τ' όνομά του, αγωνιστικών ράλι.

qjmotor srt800 rally 25 3

Όλα ωραία ως εδώ, γιατί όσο περισσότερο το μελετάμε με το μάτι τόσο πιο πολύ μπερδευόμαστε.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας δε μοιάζει καθόλου με τους ομολόγους του των γνωστών μας SRT800 και SRT800SX και δεν είναι μόνο η εξωτερική σχεδίαση των κάρτερ που κάνει τη διαφορά, αλλά και το γεγονός πως αυτός ο κινητήρας δείχνει μικρότερος σε όγκο, πιο συμπαγής στον άξονα κατά μήκος της μοτοσυκλέτας.

qjmotor srt800 rally 25 2

Εντελώς διαφορετικό είναι και το πλαίσιο, αφήνοντας κατά μέρος το χωροδικτύωμα των SRT800, ενώ νέο δείχνει και το ψαλίδι, το οποίο ακολουθεί τη δομική λογική των KTM και CFMOTO με λεπτά τοιχώματα και ενίσχυση με νεύρα. Σε αυτό το αμορτισέρ πίσω έχει πλέον άλλη τοποθέτηση, κάθετα και με μοχλικό στην κάτω έδρασή του, σε αντίθεση με το cantilever σχέδιο των υπαρχόντων SRT.

Το καλούπι των SRT σπάει και στη σχεδίαση, καθώς εδώ η QJMOTOR υιοθετεί ένα νέο σχέδιο με μπροστινό φωτιστικό σώμα που κοιτά προς τα CFMOTO 450MT και Suzuki V-Strom 800.

qjmotor srt800 rally 25 5

Από κει και πέρα είναι αναμενόμενη η χρήση τροχών 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω κατά τα χωματερά πρότυπα, με αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών και έναν δίδυμο ακτινικών τετραπίστονων Brembo μπροστά - να κι ένα κοινό σημείο αναφοράς με τ' άλλα SRT800.

Ένα σημείο στο οποίο συγκλίνουν οι αναφορές που συναντήσαμε στα κινέζικα μέσα ενημέρωσης είναι πως η μοτοσυκλέτα έχει ξεφορτωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ 49 κιλά από το SRT800, το βασικό μοντέλο που όταν εισαγόταν στην Ελλάδα ανακοινωνόταν στα 254 υγρά κιλά, συνεπώς έχουμε στα χαρτιά μια αξιόμαχη μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου.

qjmotor srt800 rally 25 4

Η QJMOTOR δεν έχει ανακοινώσει νούμερα απόδοσης για το SRT800 Rally, σύμφωνα με όσες πληροφορίες βρήκαμε, έτσι αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε αναλυτικότερα τι κινητήρα φορά αυτή η μοτοσυκλέτα και πόσο αποδίδει, γιατί προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι SRT με 800 κυβικά καθώς το γράφει στα πλαστικά της.

Το καλό είναι πως η μοτοσυκλέτα φέρεται να παρουσιάστηκε ως "overseas model", δηλαδή εξαγώγιμο μοντέλο, άρα είναι πάρα πολύ πιθανό να το δούμε να ντεμπουτάρει σε μια από τις δύο διεθνείς εκθέσεις Μοτοσυκλέτας τον Νοέμβρη (EICMA) και τον Δεκέμβρη (Intermot).

Πηγή φωτογραφιών: Moto2s

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « QJMOTOR SRT 900 SX – Το επόμενο μεγάλο Adventure της μάρκας;
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon