.
Κατηγορία QJ Motors
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 09:10

QJMOTOR SRT 900 SX – Το επόμενο μεγάλο Adventure της μάρκας;

Θα είναι αυτό το μοντέλο ο αντικαταστάτης του SRT 800 SX, με το νέο 900άρι μοτέρ της QJMOTOR για το οποίο μιλάμε... σχεδόν από πέρσι;

Η QJMOTOR δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της για αναβάθμιση της κορυφαίας γκάμας της στα 900 κυβικά, μιας και ήδη από τον Απρίλιο γίνεται συζήτηση για το νέο SRK 900, αλλά και τον κινητήρα που θα φέρει. Τώρα, η συζήτηση στρέφεται προς το SRK 900 SX, που ήδη έχει κάνει εμφάνιση στον παγκόσμιο ιστότοπο της QJMOTOR, προφανώς ως η νέα «ναυαρχίδα» της κατηγορίας και πιθανώς και της μάρκας.

Στον πυρήνα της μοτοσυκλέτας που βλέπουμε εδώ, ο νέος κινητήρας, που έχει κυβισμό 904 κυβικά εκατοστά και αποδίδει 70 kW, ήτοι 95,2 ίππους – που είναι ακριβώς ο αριθμός που απαιτείται, ώστε η μοτοσυκλέτα να περιοριστεί στα μισά, για καταλληλότητα με το δίπλωμα A2 της Ευρώπης. Το σχέδιο της μοτοσυκλέτας, θυμίζει μάλλον τα «προηγούμενα» SRT 550 και 700, δηλαδή με το ρύγχος και το διπλό φανάρι που θυμίζει μάσκα και όχι, το νέο μούτρο με τα κατακόρυφα τοποθετημένα LED προβολάκια και το σαφώς μικρότερο «ράμφος». Άρα, δεν αποκλείεται αυτό να είναι κάτι που θα αλλάξει, πριν καν έρθει η μοτοσυκλέτα προς τα εδώ.

Η μοτοσυκλέτα ανακοινώνεται στο βάρος των 263 κιλών, με όλα τα υγρά και γεμάτο το ρεζερβουάρ των 24 λίτρων της – ίσως η QJMOTOR θα έπρεπε να ξεκινήσει εντατικότερες προσπάθειες μείωσης της μάζας των μοτοσυκλετών της, στην ανταγωνιστική σημερινή εποχή. Θα φέρει τροχούς με ακτίνες, 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ διακρίνεται η χρήση Brembo φρένων, στις ανάλογες εικόνες – για τις αναρτήσεις, δεν μαθαίνουμε ακόμα κάτι επιμέρους. Ούτε και ως προς τον εξοπλισμό επιβεβαιώνεται κάτι οριστικά, αλλά η εμφάνιση τριπλέτας βαλιτσών, των βάσεων τους αλλά και προστατευτικών καγκέλων («ολόσωμων» μάλιστα) δημιουργεί ένα επίπεδο προσδοκιών.

Ας περιμένουμε λίγο, εν όψει και την διεθνών εκθέσεων σε Γερμανία και Ιταλία, για να δούμε τελικά αν και υπό ποιες συνθήκες, το QJMOTOR SRT 900 SX θα έρθει Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 09:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon