.
Κατηγορία QJ Motors
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 15:16

QJMOTOR SRT800RX - Νέες πληροφορίες για την έκδοση Rally

Πριν μερικές μέρες το γνωρίσαμε ως SRT800 Rally, ωστόσο φαίνεται πως το νέο του όνομα είναι RX και περισσότερα τεχνικά στοιχεία του έγιναν γνωστά.

Η πρόσφατη παρουσίαση του QJMOTOR SRT800 Rally σε κινέζικη έκθεση μας προκάλεσε μια μικρή σύγχυση σχετικά με τον κινητήρα του, μιας και δε μοιάζει εξωτερικώς με αυτόν που έχουμε ήδη γνωρίσει στην Ελλάδα από τα SRT800 και SRT800SX.

Η παρουσίασή του δε συνοδευόταν από αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά στον κινέζικο Τύπο, έτσι εικάζουμε πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο και οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας συνάδουν προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η αναφορά που κάνει τώρα το γερμανικό Motorrad μιλά για μια μοτοσυκλέτα που έχει λιγοστά τεχνικά στοιχεία στη δημοσιότητα και η οποία δεν αναμένεται να εμφανιστεί σε μορφή παραγωγής στην Κίνα πριν την Άνοιξη του 2025.

Στη συνέχεια ωστόσο οι Γερμανοί συνάδελφοι αποκαλύπτουν κάποια στοιχεία που έχουν σχετικά με τη νέα μοτοσυκλέτα, ξεκινώντας από το όνομα SRT800RX, κάτι που ακούγεται λογικότατο: SX το πιο δρομίσιο μοντέλο με 19άρη τροχό μπροστά, RX το πιο off-road με 21 ίντσες.

Στη συνέχεια αποκαλύπτουν τα στοιχεία απόδοσης του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα με 799 cc, 92.5 hp στις 9,000 rpm και 7.9 kgm στις 8,000 rpm. Και εδώ είναι που μπερδευόμαστε λιγάκι, καθώς αυτά είναι ακριβώς τα ανάλογα νούμερα του SRT800SX ως εισάγεται στην Ελλάδα.

qjmotor srt800rx 2025 1

Οι τροχοί είναι 90/90-21 μπροστά και 140/70-18 πίσω, σε καθαρά εντουράδικες διαστάσεις, με αναρτήσεις της Marzocchi και διαδρομές που περιγράφονται ως "πάνω από 200 mm", ωστόσο το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 830 mm, διάσταση που ακούγεται περισσότερο ασφάλτινη και τουριστάδικη παρά αυτό που θα περίμενε κανείς από μια Rally μοτοσυκλέτα.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αφορά στο βάρος, για το οποίο διαβάζαμε στον κινέζικο Τύπο πως θα είναι ριζικά μειωμένο συγκριτικά με το SRT800, αλλά οι νέες πληροφορίες του Motorrad είναι ακόμη πιο απολαυστικές: μιλούν για υγρό βάρος 198 κιλών με το 20λιτρο ρεζερβουάρ γεμάτο!

Αν όντως είναι έτσι - κάτι που το εν λόγω περιοδικό μεταφέρει ως πληροφορία και όχι ως φήμη - μιλάμε για σχεδόν 65 κιλά λιγότερα από το SRT800SX της ελληνικής αγοράς. Απίστευτο; Έτσι ακούγεται ομολογουμένως.

Η ουσία είναι πως δεν αποκλείεται κάποιες πληροφορίες να έχουν χαθεί στη μετάφραση ή στη φημολογία που συνοδεύει μια μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε ανεπίσημα, όχι ως μοντέλο παραγωγής ακόμη στην Κίνα, άρα ενδεχομένως έχει τεχνικές πτυχές που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε περί τίνος πρόκειται, αν και πιθανότατα δεν είναι κάτι που θα δούμε στις επερχόμενες EICMA και Intermot, αλλά μάλλον του χρόνου με βλέψεις για άφιξη στην Ευρώπη το 2026 όπως όλα δείχνουν.

Αυτό που κρατάμε είναι πως η QJMOTOR ετοιμάζει μια ράλι παραλλαγή του SRT800 με καθαρά off-road στόχευση και τον ανάλογο εξοπλισμό, πολλή και αποδοτική δίαιτα, αλλά και έναν κινητήρα που ακόμη συνιστά ένα μικρό μυστήριο σε όλα πλην του κυβισμού του.

Πηγή: Motorrad online

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « QJMOTOR SRT800 Rally εμφανίστηκε σε έκθεση στην Κίνα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon