.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 09:55

Yamaha – Νέα σχέδια (μελλοντικής;) ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας

Η εταιρεία από το Iwata δεν εγκαταλείπει τις ιδέες περί μίας νέας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, αν και πλέον έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τις πρώτες προτάσεις...

Στα διεθνή μέσα, κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες νέα τεχνικά σχέδια, συνδεόμενα με την Yamaha και μία ακόμα πρόταση της, για ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα. Μάλιστα, η μορφή του υποθετικού μοντέλου είναι ξεκάθαρα σπορ και, όπως θα δούμε σε λίγο, φέρνει στο μυαλό τεχνικές λύσεις που χρησιμοποιεί και η Zero Motorcycles. Ας δούμε πιο αναλυτικά.

Αρχικά, έμφαση στην πατέντα δίνεται στην τοποθέτηση και την μορφή της μπαταρίας – μεγάλη σε μέγεθος, αερόψυκτη και στο απόλυτο επίκεντρο της κατασκευής, με στόχο την μεγιστοποίηση του διαθέσιμου για αυτήν χώρου – άρα και της χωρητικότητας της. Όπως μπορεί να δει κανείς και στο παρακάτω σχέδιο, η μπαταρία φέρει 4 «ορόφους» στοιχείων αλλά και την μονάδα ελέγχου της στην κορυφή, ενώ η όλη κατασκευή περικλείεται σε ειδικά σχηματισμένο κουτί, που εξασφαλίζει την στερέωση και την στεγανότητα της.

Με μία τόσο μεγάλη μπαταρία, ο απαραίτητος χώρος για αυτή είναι μεγάλος – και αυτό φαίνεται από την τοποθέτηση του μοτέρ όσο πιο πίσω γίνεται – αλλά μπροστά από την έδραση του ψαλιδιού- ενώ το αμορτισέρ έχει μετακομίσει ψηλά και συνδέεται με την φιλοσοφία του cantilever στο ψαλίδι. Με τον αριθμό 42 και την τοποθέτηση κάτω από την σέλα, είναι ο φορτιστής της μπαταρίας.

Μένει μόνο να δούμε, το αν (το βασικότερο) αλλά και το πότε η Yamaha θα παρουσιάσει την ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα – είναι σαφές ότι δουλεύει σε διάφορες ιδέες μοντέλων, αλλά δεν έχει προχωρήσει στην παρουσίαση ακόμα, κάτι που εξηγείται από τις αμφίβολες συνθήκες στην αγορά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 10:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon