.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 09:26

Yamaha – To MT-09 η πρώτη μοτοσυκλέτα με το αυτόματο κιβώτιο Y-AMT

Σύμφωνα με το ανάλογο ρεπορτάζ, το μοντέλο υπάρχει ήδη και δεν έχει αποκλειστεί ακόμη η πιθανότητα να παρουσιαστεί και εντός του 2024.

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές και ρεπορτάζ του εξωτερικού, το Yamaha MT-09 θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, που θα «φορέσει» επίσημα το νέο, ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT. Μάλιστα, το μοντέλο φαίνεται να... υπάρχει ήδη και να έχει πάρει και τα απαραίτητα ομολογκασιόν, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η παρουσίαση του – κάτι που ίσως πάρει σειρά πιο αργά μέσα στο 2024, με το μοντέλο να αποτελεί μέρος της γκάμας του 2025.

Πράγματι, οι συνάδελφοι μας εξ Αμερικής μπόρεσαν όχι απλά να εντοπίσουν μία φωτογραφία του μοντέλου χωρίς την μανέτα συμπλέκτη (μπορείτε να την δείτε παρακάτω), αλλά επιβεβαίωσαν και τον κωδικό του μοντέλου (MTN890-S) και το ότι ο παρών κωδικός, αφορά μοντέλο του 2024.

Βάσει στοιχείων από Ελβετία μεριά, θα υπάρχουν τουλάχιστον 3 εκδόσεις του μοντέλου: Μία full power, μία περιορισμένη στα 35 kW για δίπλωμα A2, αλλά και μία πλήρους ισχύς στα 70 kW που θα μπορεί να περιοριστεί στα 35, για χρήση με A2. Όλες οι εκδόσεις του ημιαυτόματου MT-09 αναφέρονται ως 3 κιλά βαρύτερες, επιβεβαιώνοντας περίπου το βάρος που έχει ανακοινώσει η Yamaha για το σύστημα Y-AMT (2,8 κιλά). Ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι στην Ολλανδία, εντοπίζονται και ταξινομημένες 20 μοτοσυκλέτες με αυτό τον κωδικό, παρά το ότι... το μοντέλο δεν υπάρχει επίσημα! Λέτε να γίνει εκεί η δημοσιογραφική παρουσίαση, αργότερα στην χρονιά;

Όπως και να έχει, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να γνωρίσουμε το πρώτο ημιαυτόματο MT-09.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 09:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon