.
Κατηγορία Royal Enfield
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 14:15

Royal Enfield –Έρχεται νέα μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα;

Ένα νέο μοντέλο που έκανε την εμφάνιση του στο Goodwood Festival στην Αγγλία ξύπνησε νέο κύκλο φημών.

Ένα νέο μοντέλο που έκανε την εμφάνιση του στο Goodwood Festival στην Αγγλία ξύπνησε νέο κύκλο φημών.

Πριν από λίγες ημέρες, στα πλαίσια του Goodwood FOS 2024, μία νέα μοτοσυκλέτα της Royal Enfield εμφανίστηκε και προσέλκυσε την προσοχή. Είναι μία εμφανώς Adventure μοτοσυκλέτα και μάλιστα, σε πιο «μοντέρνο» στυλ σε σχέση με το παραδοσιακό-κλασικό, που έχουμε δει σε όλα τα μοντέλα της μάρκας, ακόμα και στο νέο Himalayan 450.

Σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, η μοτοσυκλέτα πράγματι επιχειρεί μία προσέγγιση 80s και 90s στην εμφάνιση και στα χρώματα, με το μοβ και το λευκό σε πρώτο πλάνο – την εμφάνιση επιμελήθηκε ο David Gwyther τω Death Spray Custom.

H μοτοσυκλέτα αναγράφει – με τεράστια γράμματα – την ονομασία Wildfire πάνω της, η οποία θα μπορούσε να είναι η ονομασία του μοντέλου, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμα. Η όλη κατασκευή έχει έναν έντονο αέρα concept,  με το πλαίσιο να έχει φτιαχτεί από την Harris Performance και τον κινητήρα να είναι ένας «έντονα υπερκυβισμένος» δικύλινδρος της Royal Enfield, που έφτασε τα 850 κυβικά! Από την Harris κατασκευάστηκαν επίσης το ψαλίδι, η εξάτμιση και τα μαρσπιέ, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Ohlins.

To ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση «κοστούμι» της μοτοσυκλέτας, είναι μελετημένο για «εύκολες επισκευές στην έρημο», ενώ στην πρωτότυπη μοτοσυκλέτα τοποθετήθηκε και ένα αναλογικό roadbook και κυκλικό στροφόμετρο.

Για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα ερωτήθηκε ο Mark Wells, επικεφαλής σχεδιασμού της Royal Enfield, δηλώνοντας: «Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι ένα ξεκάθαρα custom project. Δεν δημιουργήθηκε ως concept μοτοσυκλέτα για το τι μπορεί να έρθει στο μέλλον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που όλοι μας ζητούν πιο πολύ από όλες. Συχνά λέω στον κόσμο στις συζητήσεις – ειδικά στους δημοσιογράφους-, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε μετά; 9 στις 10 περιπτώσεις, μας ζητούν ακριβώς αυτό.»

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να αρνηθώ τίποτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει ζήτηση» είπε ο Wells και… άφησε τα πάντα στον αέρα, να ερμηνευτούν κατά το δοκούν!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 15:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon