.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 21:53

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2024 - Μοναδική σε κάθε λεπτομέρεια

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός αλλά για το νεότερο μέλος της Serie Oro οικογένειας της MV Agusta θα κάνουμε μια εξαίρεση.

Ο λόγος για το Superveloce 1000 Serie Oro, το δίτροχο κόσμημα από το Varese με τις έντονες σχεδιαστικές γραμμές και τα εξωτικά υλικά. Το είδαμε στην EICMA 2023 και στη νυν έκδοση των μόλις 500 κομματιών δεν αλλάζουν πολλά. Το επιθετικό και ρετροφουτουριστικό design δένει με το παρελθόν χρωματισμός, αλλά και λεπτομέρειες όπως οι ζάντες με έμπνευση α λα F4 750 Serie Oro αλλά και το τετραπλό τελικό τιτανίου,, με την Akrapovic να δημιουργεί κατ’ αποκλειστικότητα για το Superveloce. Οι αναφορές στο παρελθόν φαίνονται άλλωστε και από τα αεροδυναμικά βοηθήματα, στοιχεία που υιοθέτησε η MV Agusta από το 1972 αποζητώντας την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

 SSO2.jpg

Εννοείται πως σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα δεσπόζουσα θέση έχει ο κινητήρας, με το τετρακύλινδρο σύνολο του λίτρου να αποδίδει 208 ίππους στις 13.000 σ.α.λ. και σχεδόν 12 κιλά ροπής στις 11.000 σ.α.λ., φτάνοντας τις 14.000 σ.α.λ. χάρη στις βαλβίδες τιτανίου και την επίστρωση DLC. Εντωμεταξύ, ακόμα και στα κόκκινα οι κραδασμοί είναι περιορισμένοι χάρη στον αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο.

 SSO4.jpg

Τα παραπάνω γίνονται διαχειρίσιμα χάρη στο πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, το οποίο πέρα από τα Rain, Sport και Race προγράμματα περιλαμβάνει και το Custom, στο οποίο ο αναβάτης καθορίζει μεταξύ άλλων απόκριση γκαζιού, ροπή, φρένο κινητήρα, κόφτη, ηλεκτρονικές αναρτήσεις κ.α. Παρόντα είναι φυσικά και τα Cruise Control, Quickshifter, Traction Control, Launch Control Rear Lift και Front Lift Control, με το τελευταίο να μην κόβει τις σούζες αλλά να τις βελτιστοποιεί (!) ακόμα και στις εκκινήσεις.

 SSO3.jpg

Στα αναλογικά περιφερειακά συναντάμε τα τέκνα των Ohlins και Brembo από το ψηλότερο ράφι, με τις παραμέτρους τους αλλά και των παραπάνω να καταλήγουν σε μια οθόνη 5,5’’ η οποία πέρα από όλες τις πληροφορίες προβάλλει την πλοήγηση αλλά και αυτονόητα πια συνδέεται με το smartphone και την εφαρμογή της MV Agusta.

 SSO5.jpg

Ο τυχερός αγοραστής, θα παραλάβει μαζί με το Superveloce 1000 Serie Oro και ένα κιτ που περιλαμβάνει μαρσπιέ και σέλα επιβάτη, ανθρακονημάτινα προστατευτικά για τα πόδια του, μανέτες φρένου και συμπλέκτη κατεργασμένες με CNC καθώς και ρυθμιστές ύψους για το ψαλίδι.

Τι θα σας κοστίσουν τα παραπάνω; 78.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 09:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MV Agusta F3 Evolutione – Με τις ευλογίες των WSSP!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon