.
Κατηγορία Moto Morini
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 21:16

Moto Morini Calibro / Calibro Bagger 2024 - Σταυροδρόμι Αμερικής και Ιταλίας

Η Moto Morini με το νέο Calibro ταράζει τα νερά των μεσαίων cruisers, συνδυάζοντας τις κλασικές αμερικάνικες γραμμές με την ιταλική σχεδίαση και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Σχεδιασμένο στο Italian Style Center στο Trivolzio, το Moto Morini Calibro παρουσιάζεται ως μοτοσυκλέτα με δύο πρόσωπα. Από τη μια θυμίζει το αμερικανικό cruiser που σε κάνει να ονειρεύεσαι μακρινά ταξίδια σε αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους. Από την άλλη πλευρά, έχει και σπορ χαρακτηριστικά πασπαλισμένα με... ιταλική φινέτσα. Όντας διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, Standard και Bagger – η τελευταία το κάνει με σκληρές πλαϊνές βαλίτσες 19 λίτρων και μεγάλο ανεμοθώρακα. Στο μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου θα μπούν 15 λίτρα βενζίνης, κάτω από το οποίο βρίσκεται ένας δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 693 κ.εκ. που αποδίδει 69 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 7 κιλά ροπής στις 6.500. Μια ωραία λεπτομέρεια είναι πως το Calibro έχει μετάδοση με ιμάντα, κάτι όχι μόνο εύκολο στη συντήρηση, αλλά που μειώνει επίσης το μηχανικό θόρυβο.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από ένα δίσκο φρένου 320 χλστ. μπροστά σε συνδυασμό με διπίστονη δαγκάνα ενώ πίσω συναντάμε ένα δίσκο 255 χλστ. Το ABS φέρει την υπογραφή της Bosch και προσφέρει απόλυτη σιγουριά και βέλτιστη ασφάλεια πέδησης. Τα μεγάλα ελαστικά σε διαστάσεις 130/70-18 και 180/65-16 εμπρός και πίσω αντίστοιχα παρέχουν μια επιπλέον custom πινελιά, με την ανάρτηση εμπρός αποτελείται από συμβατικό πιρούνι και διπλά ελατήρια πίσω.

calibro2.jpg

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Calibro είναι το χαμηλό ύψος της σέλας στα 725 χλστ., που το καθιστά προσβάσιμο σε αναβάτες όλων των αναστημάτων. Επίσης, η σέλα του συνοδηγού μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με ένα προαιρετικό κάλυμμα, το οποίο αναδεικνύει περαιτέρω τη γραμμή του πίσω φτερού. Τέλος δε λείπει και η τεχνολογία, μιας και η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης LED προβολέα και οθόνη LCD που είναι ενσωματωμένη στο αναλογικό στροφόμετρο. Δεν εμφανίζονται μόνο η στάθμη καυσίμου και οι μετρητές ημέρας, αλλά και ένα εύχρηστο ταχύμετρο. Υπάρχει επίσης θύρα USB για τη φόρτιση του κινητού σας ή του GPS.

calibro3.jpg

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Calibro διατίθεται σε δύο χρωματισμούς: Fire Red και Shark Grey, με τη bagger έκδοση να είναι διαθέσιμη μόνο σε Quartz Black. Ενδιαφέρον για τους οδηγούς της A2 κατηγορίας έχει η έκδοση των 35 kW, με το Calibro να αναμένεται με τιμή εκκίνησης κάτω από τις 8.000 ευρώ από τα τέλη Αυγούστου και την έκδοση Bagger να έρχεται ένα μήνα αργότερα στους κατά τόπους αντιπροσώπους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 22:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Morini 12 Sport – Η άποψη Bezzi για ένα νεοκλασικό sportbike
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon