.
Κατηγορία Kymco
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 14:45

KYMCO – Τουλάχιστον 4 ακόμη νέα μοντέλα για την 60ή επέτειο της

Παρουσιάστηκαν τα CV-R2, MiG9, RevoNEX αλλά και το... Yogurt! 

Πριν από λίγο καιρό, είδατε σε εμάς το άρθρο για το νέο KYMCO CV-R5 – ένα φοβερό υβρίδιο scooter και μοτοσυκλέτας και σίγουρα πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα, ακόμα και από τον πρώτο διδάξαντα X-ADV. Όμως η KYMCO έχει και άλλα μοντέλα έτοιμα να μας παρουσιάσει, εν όψει της επετείου της – και είναι αρκετά ενδιαφέροντα το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Ας ξεκινήσουμε από το CV-R2, ένα scooter προφανώς προορισμένο για την πόλη και το δρόμο, αλλά με στοιχεία εμπνευσμένα από την Adventure και Crossover αισθητική, όπως χαρακτηριστικά λέει η KYMCO. Πέρα από το προφανές της εμφάνισης που είναι αρκετά αιχμηρή και έντονη, η KYMCO επιδεικνύει στοιχεία για τον τονισμό των δυνατοτήτων κάλυψης μεγαλύτερων αποστάσεων, με το CV-R2: ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου, πάτωμα με γωνία ποδιών στις 45 μοίρες αλλά και... διπλή ποτηροθήκη στο κεντρικό τούνελ! Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί κινητήρα με το σύστημα μετάδοσης PTM, που εξασφαλίζει ανεξάρτητη από το μοτέρ πίσω ανάρτηση, άρα και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά (σκεφτείτε κάτι ανάλογο με την πίσω ανάρτηση του AK550).  Περισσότερα τεχνικά για το μοντέλο δεν αποκαλύπτονται προς το παρόν.

Συνεχίζουμε με το MiG9, το οποίο είναι ηλεκτροκίνητο και κάνει χρήση της πλατφόρμας εναλλάξιμων μπαταριών της KYMCO, Ionex. Η σχεδίαση του είναι ιδιαίτερα δυναμική και το μοντέλο προορίζεται να γίνει η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών της KYMCO, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Και πάλι, δεν δημοσιοποιούνται τεχνικά στοιχεία, όμως γίνεται λόγος για μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, δυνατότητα αποθήκευσης full-face κράνους κάτω από την σέλα αλλά και χαμηλό ύψος από το έδαφος, με τα γνωστά οφέλη προς τους χρήστες.

Μετά από 5 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση, το όνομα RevoNEX βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο ως μία ρετρό αισθητικής μοτοσυκλέτα δρόμου. Και πάλι χωρίς περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες να ανακοινώνονται, η KYMCO μας υπενθυμίζει το μοναδικό σύστημα που θα χρησιμοποιήσει στο RevoNEX: Ύπαρξη «επιλογέα ταχυτήτων» και μανέτας συμπλέκτη, χαρτογραφήσεις ισχύος αλλά και σύστημα δημιουργίας ακουστικών-απτικών ερεθισμάτων – έτσι ώστε η ηλεκτρική RevoNEX να θυμίζει στην οδήγηση, μία μοτοσυκλέτα βενζίνης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο «χαριτωμένο» Yogurt – ναι, το όνομα του σημαίνει γιαούρτι και είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε! Το μοντέλο, όπως ίσως γίνεται κατανοητό από την εμφάνιση του, απευθύνεται σε χρήστες του αστικού περιβάλλοντος, που θέλουν ευκολία αλλά και δυνατότητα έκφρασης του δικού τους στυλ. Το ύψος σέλας του μοντέλου βρίσκεται μόλις στα 745 χιλιοστά, ενώ με ένα μεταξόνιο μόλις στα 1.220 χιλιοστά, μιλάμε για ένα πραγματικά λιλιπούτειο scooter. O κινητήρας αποδίδει 10,07 ίππους με την εταιρεία να ανακοινώνει κατανάλωση μόλις στα 1,63 λτ/100 χλμ! Κάτω από την σέλα, βρίσκεται ένας αποθηκευτικός χώρος 26,4 λίτρων, με ειδική θήκη για ομπρέλα! Πολλές άλλες ευκολίες περιλαμβάνονται, μεταξύ των οποίων ποτηροθήκη στην ποδιά, επίπεδο πάτωμα ικανό να μεταφέρει μία αποσκευή, αλλά και keyless σύστημα εκκίνησης.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 15:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon