.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 08:02

KTM 85 SX 2025 - Κάν'το όπως οι μεγάλοι

Γεμίζοντας το κενό μεταξύ του KTM 65 SX και του KTM 125 SX, το KTM 85 SX του 2025 παρέχει στους νέους αγωνιζόμενους την ιδανική πλατφόρμα για να μπουν στον κόσμο των "μεγάλων".

Το KTM 85 SX του 2025 έχει αναπτυχθεί όπως λένε οι Αυστριακοί έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια μικρότερη έκδοση μιας κανονικής motocross μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ, έχοντας περάσει διεθνείς δοκιμές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Κάτι που οδήγησε σε ένα μοντέλο 85 κ.εκ. που όχι μόνο φαίνεται σαν να είναι ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, αλλά συμπεριφέρεται και όπως αυτά, μοιράζοντας τα ίδια υψηλά επίπεδα ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια.

sx85a.jpg

Εντός συναντάμε ένα εντελώς νέο πλαίσιο, υποπλαίσιο και ψαλίδι, τα οποία παρέχουν τη βάση για την ανανέωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Βασισμένο στην ιδέα του πλαισίου KTM SX, το πλαίσιο από βρωμομολυβδαινιούχο χάλυβα υψηλής αντοχής ενσωματώνει υπολογισμένες παραμέτρους διαμήκους κάμψης και στρεπτικής ακαμψίας για καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη, απορρόφηση ενέργειας και ευστάθεια στην ευθεία. Συνδυάζεται με ένα ενισχυμένο υποπλαίσιο αλουμινίου, μειώνοντας το συνολικό βάρος και παρέχοντας χώρο για την ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών. Κατασκευασμένο με διαδικασία χύτευσης, το μονοκόμματο ψαλίδι αλουμινίου προσφέρει εξαιρετική αντοχή με ελάχιστο βάρος. Το νέο πλαίσιο επέτρεψε επίσης αλλαγές στη γεωμετρία με την κεφαλή τιμονιού στις 63,5° -μισή μοίρα πιο επίπεδη από την προηγούμενη γενιά- και προς τα πίσω κατά 6 χλστ. Αυτό συμβάλλει στη σταθερότητα στις στροφές και σε μια πιο σταθερή αίσθηση στην επιτάχυνση.

sx85c.jpg

Η θέση του κινητήρα έχει επίσης τροποποιηθεί, με περιστροφή 3° προς τα πάνω για να διατηρείται ένα πιο άμεσο σημείο σύνδεσης με το ψαλίδι. Αυτό επέτρεψε την πιο αποτελεσματική κατανομή βάρους όταν στα άλματα, ενώ όσον αφορά τις αλλαγές της ανάρτησης, το KTM 85 SX του 2025 επωφελείται από ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ρυθμιζόμενο μονοσόκ αμορτισέρ, το WP XACT που αντικατοπτρίζει την τελευταία τεχνολογία που βρίσκεται στη γκάμα των μεγάλων motocross μοντέλων. Προσαρτημένο απευθείας στο ψαλίδι, έχει διαφορετικό σημείο τοποθέτησης από την προηγούμενη γενιά, επιτρέποντας έναν πιο συμπαγή σχεδιασμό πίσω αμορτισέρ με μικρότερη διαδρομή. Αυτό παρέχει βελτιωμένη ανάδραση και σταθερότητα του αναβάτη σε μεγαλύτερα άλματα και ανώμαλες διαδρομές.

sx85e.jpg

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι η μικρότερη διαδρομή της ανάρτησης κατά 289 χλστ. σε σύγκριση με τα 305 χλστ. του προηγούμενου μοντέλου. Μπροστά, το KTM 85 SX διατηρεί το πιρούνι των 43 χλστ. WP XACT USD AER. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η πίεση αέρα είναι ρυθμισμένη στα 4,8 bar από τα προηγούμενα 5,0 bar για πιο ομαλή οδήγηση και σύμπνοια με την ανάρτηση.

sx85d.jpg

Ο κινητήρας έχει δει επίσης αλλαγές, με βελτιωμένη ισχύ στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και αυξημένη ροπή για απόδοση. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη όχι μόνο στη νέα κυλινδροκεφαλή αλλά και στα μπουζί, ανάφλεξη, εξάτμιση, κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων και ρυθμίσεις καρμπυρατέρ που είναι επίσης νέα.

Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και στη συνολική εμφάνιση, με τον ολοκαίνουργο, πιο λεπτό σχεδιασμό να μιμείται -σωστά μαντέψατε- αυτό της σειράς KTM SX. Η νέα εμφάνιση ωστόσο είναι και λειτουργική, επιτρέποντας καλύτερη επαφή με τις μπότες των νεαρών αναβατών όταν στέκονται όρθιοι. Νέα μαρσπιέ, μεγαλύτερο ψυγείο και βελτιωμένες τιμονόπλακες ολοκληρώνουν τις αλλαγές.

Το νέο KTM 85 SX θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Αυστρίας τον Ιούλιο και θα είναι διαθέσιμο σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους KTM από τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon