.
Κατηγορία Italjet
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 11:40

H Royal Enfield σχεδιάζει μια ρετρό σπορ 450

Η γκάμα των ινδικών μοτοσυκλετών με τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα είναι δεδομένο πως θα αυγατίσει και αυτή είναι μια πιθανή κατεύθυνση.

Στην αρχή ήταν το Royal Enfield Himalayan 450. Μετά ήρθε το Guerilla 450 και τώρα περιμένουμε το τρίτο χτύπημα των Ινδών με τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα επ' ονόματι "Sherpa". Σχετικά με αυτό λοιπόν, η αποκλειστική είδηση που βγήκε από την ινδική ιστοσελίδα Bikewale μας δείχνει μια πολύ θαμπή και χαμηλής ανάλυσης εικόνας από μια retro racer μοτοσυκλέτα που βασίζεται στον νέο αυτόν μονοκύλινδρο και η οποία μοιάζει να έχει προέλθει από επίσημα έγγραφα ή ίσως κάποια προϊοντική παρουσίαση της Royal Enfield.

RE Sherpa450

Όπως και να έχει, δεν είναι ένα επιβεβαιωμένο μοντέλο και δε συνοδεύεται από καμιά σαφή πληροφορία σχετικά με το τεχνικό ποιόν του, παρά μόνο μια δήλωση του αρχισχεδιαστή της Royal Enfield, Mark Wells, ο οποίος σχολίασε πως "μια σπορ μοτοσυκλέτα βασισμένη στο Guerilla θα πήγαινε πολύ καλά" στις αγορές.

Εφόσον όντως υπάρχει ένα τέτοιο πλάνο στο πρόγραμμα της Royal Enfield και κρίνοντας με βάση την πάγια τακτική της εταιρείας, η νέα παραλλαγή αυτή δε θα είχε καμιά διαφορά στον κινητήρα από τη μορφή του Guerilla 450, εστιάζοντας κυρίως στην εμφάνιση.

Κι η αλήθεια είναι πως ειδικά στις ευρωπαϊκές αγορές ένα τέτοιο σχέδιο έχει όλα τα φόντα να προσελκύσει το κοινό.

Πηγή: Bikewale

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 11:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Italjet Dragster 700 Twin 2025 - Ο ορισμός του Hyperscooter
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon