.
Κατηγορία Italjet
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 21:11

Italjet Dragster 700 Twin 2025 - Ο ορισμός του Hyperscooter

Η ιστορική φίρμα από τη Bologna, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια δική της κατηγορία που γεφυρώνει όσο ποτέ το κενό μεταξύ μοτοσυκλέτας και scooter με το Dragster 700 Twin.

Σχεδιασμένο με βάση τα πρωτότυπα Dragster 500GP και Dragster 559 Twin που παρουσιάστηκαν στην EICMA 2022 και 2023 αντίστοιχα, το Dragster 700 Twin όπως αναφέρει η Italjet "αντιπροσωπεύει την κορυφή της καινοτομίας, του ιταλικού design και της μηχανικής". Σχεδιασμένο στο Italjet Style Center στο Castel Guelfo στη Bologna, το Dragster 700 Twin διαθέτει εντός του έναν υγρόψυκτο, τετράχρονο, δικύλινδρο, 8βάλβιδο κινητήρα με διπλό εκκεντροφόρο, ικανό να αποδίδει ισχύ 68 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και 7 κιλά ροπής. Το καινοτόμο κιβώτιο 6 σχέσεων αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη στην κατηγορία του, με το Dragster 700 Twin να είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό ψεκασμό, ηλεκτρική εκκίνηση και διπλό τελικό κάτω από τη σέλα, συνδυάζοντας την ψυχή ενός Superbike με την άνεση και την ευελιξία ενός hyperscooter.

 drgstr7b.jpg

Massimo Tatartarini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Italjet : «Για άλλη μια φορά πετάξαμε με την καρδιά μας πέρα ​​από τα εμπόδια, δημιουργώντας ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει έναν φόρο τιμής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όντας πολύ περισσότερο μοτοσυκλέτα παρά σκούτερ, δημιουργεί μια εντελώς νέα κατηγορία, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον τομέα των δύο τροχών».

 drgstr7c.jpg

Το Dragster 700 Twin θα προσφέρεται επίσης στην αποκλειστική έκδοση Limited Factory Edition, σε μόλις 700 μονάδες παγκοσμίως. Βαμένο σε μαύρο/χρυσό χρώμα, με σύστημα εξάτμισης της Akrapovič, πίσω ανάρτηση και αμορτισέρ τιμονιού της Öhlins, δαγκάνες της Brembo και κάλυμμα συμπλέκτη DucaBike με διαφανές παράθυρο, η Limited Factory Edition θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία από σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 μέχρι... ξεπουλήματος ή μέχρι 10 Νοεμβρίου

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν έναν αριθμό παραγωγής που έχει σημαντικό προσωπικό νόημα για αυτούς, με τις αναμενόμενες τιμές για το Dragster 700 Twin να είναι στις 14.900 ευρώ για τη Limited και 12.900 για την απλή έκδοση. Το ντεμπούτο του Dragster 700 Twin στην αγορά, διαθέσιμο τόσο στην έκδοση A2 όσο και στην απεριόριστη άδεια A1 αναμένεται την άνοιξη προς καλοκαίρι του 2025.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 21:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon