.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 13:48

GWM – Souo: Μετά την υπερπολυτελή τουριστική, έρχεται και ανάλογη cruiser

Μετά την υπερπολυτελή τουριστική, έρχεται και ανάλογη cruiser...

Με την GWM-Souo S 2000 ST, την μεγαλύτερη ως τώρα Κινεζική τουριστική μοτοσυκλέτα, ασχοληθήκαμε και εχθές, καθώς η εταιρεία δημοσιοποίησε τεχνικά χαρακτηριστικά της. Ωστόσο δεν είναι άγνωστο ότι  η μάρκα δουλεύει και σε μία ακόμη μοτοσυκλέτα, αυτή την φορά cruiser και… με ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος.

Η Souo θα χρησιμοποιήσει ξανά, τον νέο 8κύλινδρο κινητήρα της αλλά, αυτή την φορά, σε μία power cruiser μοτοσυκλέτα που θα θυμίζει κάτι από… Valkyrie και Rune – εντάξει, είπαμε να εμπνευστείς από την δουλειά της Honda, αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ είναι οριακά αντιγραφή. Και επειδή δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν για αντιγραφή… προθέσεων, οι νέοι κατασκευαστές διεκδικούν την προσοχή και το μερίδιο αγοράς με δυναμικές κινήσεις.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Souo, λοιπόν, θα είναι λιγότερο… ενδεδυμένη σε σχέση με την S 1000 ST και με πιο έντονα τα όποια ρετρό στοιχεία στο σχέδιο της –αν και οι επιρροές από τις Valkyrie και Rune δύσκολα κρύβονται. Μια βασική διαφορά είναι ότι το cruiser μοντέλο, έχει αναφερθεί να χρησιμοποιεί ένα απλό τηλεσκοπικό πιρούνι στην εμπρός ανάρτηση, αντί μιας κάποιας πιο εξεζητημένης λύσης όπως το σύστημα Hossack – που ήδη είδαμε στο ντυμένο mega tourer.

Ένα άλλο, αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της νέας 8κύλινδρης cruiser, θα είναι η δυνατότητα της να εξομοιώνει… τον ήχο και τον χαρακτήρα άλλων τύπων κινητήρων. (ΟΚ, ενώ πάει να ξεφύγει το πράμα). Τι εννοούμε; Η Souo έχει πατεντάρει ένα σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων στον 8κύλινδρο boxer, με στόχο να πετύχει τον χαρακτήρα λειτουργίας, αλλά και τον ήχο, άλλων κινητήρων. Δύο από τους 8 κυλίνδρους θα «σβήνουν» (απλά, θα κόβεται η παροχή καυσίμου και σπινθήρα σε αυτούς) με αποτέλεσμα ο ήχος του κινητήρα να γίνεται πιο «off-beat» θυμίζοντας λιγότερο έναν εξαιρετικά ομαλό Boxer 8, αλλά… κάτι άλλο. Οκ.

Περισσότερες πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα αναμένονται.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 14:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon