.
Κατηγορία Zontes
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 16:12

Zontes 368G - Adventure σκούτερ με απίστευτο εξοπλισμό

Κάμερες μπρος-πίσω, ραντάρ, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, 17 ιντσών μπροστινός τροχός σε σκούτερ 368 cc; Κι όμως, ναι.

Η Zοntes είναι μια από τις πιο γνωστές στα μέρη μας κατασκευάστριες δικύκλων από την Κίνα, επιδεικνύοντας ραγδαία ανάπτυξη μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Διαθέτοντας πια μια γκάμα τεσσάρων σκούτερ στην ελληνική αγορά, εμφάνισε στην EICMA μια νέα γενιά μοντέλων υπό την επωνυμία 501 (491 cc στην πραγματικότητα), αλλά στους μήνες που ακολούθησαν ήρθε μια νέα αποκάλυψη στην Κίνα.

Εκεί η Zontes έχει εμφανίσει μια νέα ομάδα σκούτερ 368, για τα οποία μιλήσαμε στις αρχές Ιουνίου 2024 εικάζοντας πως πρόκειται για τη διάδοχη γενιά των 350 με λίγα περισσότερα κυβικά, λίγη περισσότερη δύναμη και ροπή και φρεσκάρισμα στην εμφάνιση.

zontes 368G 2

Αυτό που έλειπε από την οικογένεια ήταν ένα adventure σκούτερ και αυτή τη φορά η Zontes το έφτιαξε. Το 368G μοιράζεται την ίδια ακριβώς σχεδίαση - και χρώμα, όπως βλέπουμε στις εικόνες και βίντεο - με το ανάλογης λογικής 501 G της έκθεσης του Μιλάνου, με μονοκύλινδρο κινητήρα 368 cc που αποδίδει 38.7 hp και 4.1 kgm για 198 κιλά και ονομαστική τελική ταχύτητα 129 km/h.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο μεγάλος μπροστινός τροχός 17 ιντσών, κάτι που ως τώρα συνιστούσε αποκλειστικό προνόμιο του γενάρχη των adventure σκούτερ, Honda X-ADV, αλλά σύντομα θα κοσμεί τόσο το 501 G όσο και το 368 G. Πίσω θα βρούμε έναν τροχό με ζάντα διαμέτρου 14 ιντσών, ενώ αμφότεροι τροχοί είναι ακτινωτοί αλλά δέχονται λάστιχα χωρίς αεροθάλαμο (tubeless).

zontes 368G 1

Η Zontes τα δίνει όλα στη νέα της γκάμα σκούτερ περιπέτειας, καθώς ο κόσμος του 368 G είναι πραγματικά εντυπωσιακός για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ξεκινάμε από πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπροστά και πίσω, με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα σε μεγάλο δίσκο μπροστά και φυσικά υποστήριξη από δικάναλο ABS με cornering ικανότητα.

Στη συνέχεια προσθέτει δύο κάμερες υψηλής ανάλυσης μπροστά και πίσω, ενώ ολοκληρώνει τον εντυπωσιασμό με σύστημα ραντάρ στο πίσω μέρος που υποστηρίζει Blind Spot Detection, δηλαδή προβάλλεται προειδοποιητική ένδειξη μέσα στους καθρέπτες του σκούτερ όταν ένα όχημα πλησιάζει σε τυφλό σημείο στο πεδίο ορατότητας του αναβάτη.

zontes 368G 5

Προσθέστε όλα τα παραδοσιακά των νέων σκούτερ, με άπλετους αποθηκευτικούς χώρους, οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, τρία ζευγάρια παροχών φόρτισης USB (A και C) στο ταμπλό οργάνων, στο ντουλαπάκι και κάτω από τη σέλα, ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα με το χέρι, φωτιζόμενους διακόπτες, δύο προγράμματα οδήγησης Sport και Eco κ.ο.κ.

Μαζί με το 501 G, το 368 G δείχνει κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικότατο και ελπίζουμε να τα δούμε σύντομα στα μέρη μας όπου, με τις "σωστές" τιμές, μπορούν να κάνουν θραύση, ειδικά με αυτόν τον εξοπλισμό που στα χαρτιά βάζει τα γυαλιά σε σύσσωμο τον ανταγωνισμό.

zontes 368G 4

Δείτε το παρακάτω σε ένα αναλυτικότατο βίντεο-παρουσίαση από κινέζικο κανάλι (διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους).

Πηγές: Moto2s, Lang Thang

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 09:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Zontes C125 – Να το περιμένουμε στην Ελλάδα;
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon