.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 19:19

Ultraviolette F99 - Αποκάλυψη για το μοντέλο προπαραγωγής

Η Ultraviolette Automotive παρουσίασε το F99 Factory Racing Platform, το πρώτο superbike της Ινδίας και ναι, είναι ηλεκτρικό.

Η εν λόγω μοτοσυκλέτα αρχικά αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση EICMA στο Μιλάνο το 2023 και πλέον το F99 έχει αποκαλυφθεί ως πρωτότυπο προπαραγωγής. Με το F99, η Ultraviolette στοχεύει να σημειώσει δύο μεγάλα ρεκόρ μέσα στις επόμενες 90 ημέρες: την υψηλότερη τελική ταχύτητα και τον ταχύτερο χρόνο του τετάρτου του μιλίου για μια ινδική μοτοσυκλέτα. Το superbike έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου στα κεντρικά γραφεία R&D της Ultraviolette στο Bengaluru και διαθέτει απόδοση ισχύος μεγαλύτερη από τη διπλάσια από οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα παραγωγής από ινδική εταιρεία.

24f99b.jpg

Εντωμεταξύ, οι τεχνολογικές εξελίξεις που έγιναν με το F99 αναμένεται να ωφελήσουν επίσης την πλατφόρμα του ήδη υπάρχοντος F77, η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε πέντε πόλεις: Hyderabad, Kochi, Ahmedabad, Pune και Bengaluru. Πρόσθετες τοποθεσίες, όπως το Delhi, Mumbai, Chennai, Visakhapatnam, και το Mangalore πρόκειται να ανοίξουν τον επόμενο μήνα. Και μιας και το αναφέραμε, η Ultraviolette προσφέρει επί του παρόντος το μοντέλο F77 που είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη τόσο για μετακινήσεις στην πόλη όσο και για μεγαλύτερες διαδρομές. Είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης που προσφέρει αυτονομία έως και 307 χμλ. με μία μόνο φόρτιση, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την έκδοση. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 29 kW (38,8 ίππους) ισχύ και 9,5 κιλά ροπής, ενώ διαθέτει τρεις τρόπους οδήγησης, τους Eco, Sport και Insane.

Το δε F99 έχει ακόμα εντυπωσιακότερες περγαμηνές, με την τελική να φτάνει τα 265 χλμ./ώρα χάρη στα 90kw (120 ίπποι) και τα 178 κιλά του. Το 0-100; Σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Επομένως, μέσα στο επόμενο τρίμηνο έχουμε να περιμένουμε πολλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 20:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kove Test Ride στο Adventure Meeting
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon