.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 12:58

Η action cam «πρόδωσε» αναβάτη – «Καμπάνα» για 86 παραβάσεις επικίνδυνης οδήγησης

Όταν το να δημοσιεύεις τα πάντα στα κοινωνικά δίκτυα, σου γυρίζει μπούμερανγκ.

Το έχουν πει πολλοί, και εμείς δεν διαφωνούμε: Η δημοφιλία των action cameras και των κοινωνικών δικτύων έχει κάνει τους οδηγούς μοτοσυκλέτας πιο επικίνδυνους. Και για τους ίδιους και για τους άλλους. Και αυτό διότι η οδήγηση με στόχο την δημοφιλία και η επίδειξη «μαγκιάς», οδηγούν εκατοντάδες οδηγούς σε επικίνδυνες πρακτικές. Όμως, μερικές φορές, αυτή η εύκολη δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα γυρίζει μπούμερανγκ.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει – πριν κάποιο καιρό, οι Ιταλικές αρχες είχαν εντοπίσει αναβάτες που πήγαιναν «του σκοτωμού» σε δημόσιο δρόμο, από τα βίντεο που έβαζαν στο Youtube, ενώ σε μία τραγική εξέλιξη της μοίρας, ο ένας από την επίμαχη αυτή παρέα αναφέρεται ότι τελικά σκοτώθηκε. Σήμερα, διαβάζουμε ρεπορτάζ που αφορά έναν 29χρονο αναβάτη από την Δανία – ο οποίος έπεσε θύμα της ίδιας του της κάμερας.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας ερεύνησαν το ποιόν του συγκεκριμένου αναβάτη τους τελευταίους 3 μήνες, μετά από έναν τυπικό έλεγχο που του έκαναν τον Μάιο -όταν και τον σταμάτησαν ενώ οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες και άδεια, φορώντας κάμερα στο κράνος του, της οποίας το υλικό πήρε η αστυνομία. Εξετάζοντας μόνο ό,τι υπήρχε στην κάρτα μνήμης της κάμερας οδήγησε σε βεβαίωση 25 παραβάσεων, όμως η έρευνα συνεχίστηκε και στα κοινωνικά δίκτυα. Τελικά, οι αστυνομικοί δημοσιοποίησαν τα ευρήματα ρίχοντας στον 29χρονο «καμπάνα» για 86 παραβάσεις επικίνδυνης και παράνομης οδήγησης. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας κατά το διπλάσιο – δηλαδή, από 200 χλμ/ώρα και πάνω.

Ο 29χρονος, του οποίου τα στοιχεία δεν δημοσιεύονται, πιθανώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, ενώ από το βίντεο υλικό του ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη αναβάτες, των οποίων οι μοτοσυκλέτες κατασχέθηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εν τω μεταξύ, δεν είναι ειρωνικό το πώς, με τόσες διαθέσιμες κάμερες σήμερα, ακόμα έχει τόσο σημασία το πως θα "τραβήξεις υλικό για τα σόσιαλ" και όχι στην καταγραφή, για λόγους ασφαλείας, των διαδρομών όλων ανεξαιρέτως των οχημάτων - έτσι ώστε να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος; 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon