.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 16:32

Royal Enfield - Το 2025 στην παραγωγή η ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Enfield αποκάλυψε πως η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της εταιρείας βρίσκεται προ των πυλών.

Τα τελευταία δύο χρόνια η επικαιρότητα της Royal Enfield εμφανίζει σποραδικά ειδήσεις σχετικά με την πρόθεσή της να επεκταθεί και στην Ηλεκτροκίνηση. Το πρωτότυπο electriK01 ήταν το πρώτο χρονικά στοιχείο που αποκαλύφθηκε από τους Ινδούς με μια φωτογραφία που απεικονίζει μια μοτοσυκλέτα που μοιάζει λειτουργική, ενώ πέρυσι έγινε γνωστό πως υπάρχει και ένα ηλεκτρικό Himalayan στα σκαριά, το πρωτότυπο του οποίου μάλιστα ήταν παρόν στην έκθεση EICMA 2023 τον περασμένο Νοέμβρη στο Μιλάνο.

Με τις εικασίες σχετικά με τον χρόνο που η Royal Enfield σκοπεύει να παρουσιάσει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα να δίνουν και να παίρνουν στην ινδικό Τύπο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, B. Govindarajan, έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.

re e himalayan

Εκεί το αφεντικό της εταιρείας αποκάλυψε πως η μοτοσυκλέτα "θα παρουσιαστεί εντός του οικονομικού έτους 2025". Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως το οικονομικό έτος δε συμπίπτει με το ημερολογιακό, καθώς στον κόσμο της Οικονομίας το έτος 2025 μετρά την 1η Ιουλίου 2024 ως την 30ή Ιουνίου 2025. Είμαστε δηλαδή ήδη δύο μήνες μέσα στο οικονομικό έτος 2025, άρα η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει άμεσα.

Ο κ. Govindarajan αποκάλυψε επίσης πως η μοτοσυκλέτα θα εξοπλίζεται με σταθερή μπαταρία και όχι με αφαιρούμενη. Τόνισε δε πως η ηλεκτρική Royal Enfield θα είναι "πανέμορφη" και έχει ως στόχο να φέρει άμεση κερδοφορία.

Μένουμε πλέον με την απορία: θα είναι η ηλεκτρική Himalayan ή κάτι σχετικό με το ρετρό σχεδίασης πρωτότυπο electriK01 αυτό που θα δούμε;

re electrik01 patenta

Οι πιθανότητες είναι πως η αρχή θα γίνει με το δεύτερο, καθώς στελέχη της Royal Enfield κατά καιρούς έχουν αναφερθεί σε μια νεορετρό μοτοσυκλέτα με μπροστινό τύπου Girder (τετρακάλαμο) και λεπτή σιλουέτα, ενώ θυμόμαστε πως πολύ πρόσφατα (Ιούλιος 2024) η εταιρεία πατεντάρισε το σχέδιο μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με το ακριβώς το ίδιο σουλούπι όπως και το electriK01.

Παράλληλα έχει ήδη ανοίξει ένας κύκλος ονοματοδοσίας για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, κυρίως πατώντας πάνω σε δύο ονόματα που έχει αποκαλύψει η ίδια η εταιρεία.

Αρχικά υπάρχει το όνομα Flying Flea (Ιπτάμενος Ψύλλος), το οποίο έχει εμφανιστεί σε παρουσιάσεις της Royal Enfield σε στελέχη και συνεργάτες της, ενώ έχει πολλάκις κατοχυρωθεί από την εταιρεία, αλλά προκύπτει και το Babe-E που επίσης εμφανίζεται σε σλάιντς παρουσιάσεων.

Μάλιστα ακούγεται πως είναι πολύ πιθανό η Royal Enfield να λανσάρει τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες ως ανεξάρτητη μάρκα υπό την επωνυμία Babe-E, με το Flying Flea ως το πρώτο της μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, αμφότερα τα ονόματα έχουν κάποια ιστορική συνάφεια με τη Royal Enfield. Το Babe-E παραπέμπει στο Royal Enfield Baby, ένα ελαφρύ δίχρονο μοτοσυκλετάκι 125 cc του 1939 που στρατεύτηκε για χρήση από τους Άγγλους αλεξιπτωτιστές στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια μονάδα που ήταν γνωστή ως Flying Flea.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon