.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 23:24

Ola Electric Roadster - Η "ουτοπική" ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Ola Electric μπορεί να απαντάται μόνο στην Ινδία, κατάφερε ωστόσο να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή χάρη στην σχεδόν απίστευτη αναλογία τιμής προς τεχνολογία που προσφέρει.

Και αυτό γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Bhavish Aggarwal παρουσίασε επίσημα την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της εν λόγω εταιρείας, τη Roadster. Το εν λόγω νέο μοντέλο προσφέρεται σε τρεις παραλλαγές, τις Roadster X, Roadster και Roadster Pro, όλες κατασκευασμένες στην ίδια πλατφόρμα. Σύμφωνα με την Ola, τα Roadster X και Roadster θα έχουν τις πρώτες παραδόσεις τους τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Όσον αφορά στο Roadster Pro, θα κυκλοφορήσει εντός Ινδίας μέσα στο 2025 τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η Ola Electric έχει ανοίξει κρατήσεις και για τις τρεις παραλλαγές.

ola1b.jpg

Ξεκινώντας με το Roadster X, το πιο προσιτό μοντέλο της σειράς, κοστολογείται στις 74.999 ρουπίες ή το ισοδύναμο περίπου 1000 ευρώ. Με τελική ταχύτητα 124χλμ./ώρα έχει περίπου το ίδιο επίπεδο απόδοσης με ένα βενζινοκινητήρα 125κ.εκ. Ωστόσο, η Ola υπόσχεται και μια εντυπωσιακή αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων. Έπειτα, το Roadster είναι η μεσαία έκδοση με τιμή που ξεκινά από τις 104.999 ρουπίες, ήτοι περίπου 1.300 ευρώ. Προσφέρεται με τρία πακέτα μπαταριών που αποτελούνται από 2,5 kWh, 4,5 kWh και 6 kWh, με την τελική ταχύτητα στα 126χλμ./ώρα. Ανάλογα με την μπαταρία, η αυτονομία -κατά την Ola πάντα- μπορεί να φτάσει στα 600 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Roadster Pro βρίσκεται στην κορυφή της σειράς, ξεκινώντας από τις 199.999 ρουπίες ή αν προτιμάτε περίπου 2.400 ευρώ. Εδώ συναντάμε και σοβαρές επιδόσεις, με τελική ταχύτητα λίγο πριν τα 200χλμ./ώρα και με την αυτονομία κοντά στα 600 χιλιόμετρα.

ola1c.jpg

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και μια πληθώρα συνδεσιμότητας και βοηθημάτων που καταλήγουν στον αναβάτη μέσα από μια τεράστια οθόνη αφής 10 ιντσών. Το να πλησιάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά στην πραγματικότητα; Πιθανό. Το να έρθουν τα Roadster στη χώρα μας; Λιγότερο πιθανό. Το να έρθουν στα μέρη μας και σε τιμές ως άνωθεν; Δεν υπάρχει περίπτωση.

Όπως και να έχει βλέπουμε πως η Ασία δείχνει το δρόμο, είτε είναι η Κίνα, είτε η Ινδία αυτή που θα οδηγήσει τις μελλοντικές εξελίξεις.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 00:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon