.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 08:08

R.I.P. Alain Delon - Οι μοτοσυκλέτες κομμάτι της ζωής του

Η εμβληματική φιγούρα του γαλλικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60' έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18/8.

Χαρακτηρισμένος ως ο πιο ωραιίος ηθοποιός του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Alain Delon υπήρξε συνυφασμένος με την έννοια του όμορφου άντρα. Σε ταινίες του δε, συμπληρωματικό στοιχείο της γοητείας του ήταν και η μοτοσυκλέτα. Με βασική την αγάπη για τις Harley-Davidson, τις BMW και τις Norton το προφίλ του "βαρύ" έδεσε και με μοτοσυκλέτες της Kawasaki όπως στο Le Gitan του 1975. Ταινία του με αμιγώς μοτοσυκλετιστικό χαρακτήρα ήταν το Κορίτσι με τη μοτοσυκλέτα του 1968 με συμπρωταγωνίστρια τη Marianne Faithfull, ενώ πάνω σε ιαπωνική μοτοσυκλέτα τον είδαμε και στον «τυχοδιώκτη του Μόντε Κάρλο» του 1964. Ακόμα, πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από κλασικές ταινίες όπως το «Γυμνοί στον Ήλιο», «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» και «Ο Ρόκο και τ’ αδέρφια του».

 Γεννημένος το 1935 στο Sceaux στα προάστια του Παρισιού, ο Delon αποβλήθηκε από διάφορα σχολεία πριν φύγει στα 14 του για να εργαστεί σε κρεοπωλείο. Ακολούθησε η θητεία στο ναυτικό, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα συμμετείχε στον αποικιακό πόλεμο της Γαλλίας στο Βιετνάμ, ενώ εν τέλει απολύθηκε ατιμωτικά το 1956 και έπειτα στράφηκε στην υποκριτική. Αυτός που τον ανακάλυψε ήταν ο παραγωγός του Χόλιγουντ, David O Selznick, στις Κάννες όπου και υπέγραψε συμβόλαιο, αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον γαλλικό κινηματογράφο και έκανε το ντεμπούτο του με έναν μικρό ρόλο στο θρίλερ του Yves Allégret «Quand la femme s’en mêle» το 1957.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησαν τα παιδιά του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Ο Alain Fabien, η Anouchka, ο Anthony, καθώς και ο σκύλος του Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Ντουσί, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του»

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon