.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 07:59

Tesla - Και άλλη μήνυση για θανατηφόρο ατύχημα με όχημα σε Autopilot

Η Tesla μηνύεται και πάλι από οικογένεια μοτοσυκλετιστή που σκοτώθηκε σε σύγκρουση με Model 3 που βρισκόταν σε λειτουργία Autopilot.

Τα τελευταία χρόνια η Tesla έχει μηνυθεί πολλές φορές από άτομα ή από την οικογένεια ατόμων που εμπλέκονται σε σοβαρά ατυχήματα, με την οικογένεια του Landon Embry να είναι η τελευταία που κατέθεσε μήνυση. Το ατύχημα συνέβη όταν ένα Tesla 3 συγκρούστηκε με το μοτοσυκλετιστή, με το αυτοκίνητο να είναι στον αυτόματο πιλότο, πίσω στο 2022. Τώρα, η οικογένεια του Landon Embry μηνύει την εταιρεία αφού ισχυρίστηκε ότι το λογισμικό βοηθού οδηγού και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας δεν λειτουργούσαν πλήρως. Το αυτοκίνητου είχε ταχύτητα περίπου 120χλμ/ώρα  όταν συγκρούστηκε με το πίσω μέρος της Harley Davidson του Landon Embry, ο οποίος πέθανε στον τόπο του ατυχήματος αφού εκτοξεύτηκε από τη μοτοσυκλέτα του, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο κρατικό δικαστήριο στο Salt Lake City την περασμένη εβδομάδα. Η Tesla έχει ήδη διευθετήσει μια παρόμοια μήνυση αφού η οικογένεια ενός ιδιοκτήτη του Model X σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε στηθαίο, ενώ βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο.

Ο οδηγός στο τιμόνι του Model 3 που έπεσε πάνω στον Landon Embry κρίθηκε ότι ήταν «κουρασμένος και δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγεί ως συνετός οδηγός», στη μήνυση. Το μηνυτήρια αναφορά της οικογένειας έλεγε: «Ένας αρκετά συνετός οδηγός ή ένα επαρκές σύστημα αυτόματης πέδησης, θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να σταματήσει χωρίς να συγκρουστεί με τη μοτοσυκλέτα».

Όσον αφορά το σύστημα αυτόματου πιλότου και το τι έχει σχεδιαστεί να κάνει, ο ιστότοπος της Tesla αναφέρει: «Ο αυτόματος πιλότος είναι ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού που ενισχύει την ασφάλεια και την άνεση πίσω από το τιμόνι. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Autopilot μειώνει το συνολικό φόρτο εργασίας σας ως οδηγός. Κάθε νέο όχημα Tesla είναι εξοπλισμένο με οκτώ εξωτερικές κάμερες και ισχυρή επεξεργασία όρασης για να παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.Τα μοντέλα 3 και Y που κατασκευάστηκαν για τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής θα χρησιμοποιούν τώρα το Tesla Vision που βασίζεται σε κάμερα, το οποίο δεν είναι εξοπλισμένο με ραντάρ και αντ' αυτού βασίζεται στην προηγμένη σουίτα καμερών και την επεξεργασία νευρωνικών δικτύων της Tesla για την παροχή Autopilot και συναφών λειτουργιών».

Με τα προαναφερθέντα συστήματα όμως να μη λειτουργούν πάντα, η Tesla έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για το σύστημα Autopilot της, με τον Εθνικό Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να ερευνά μια σειρά από ατυχήματα που σημειώθηκαν. «Υπάρχει μια πραγματική ανησυχία που δεν περιορίζεται στην ίδια την τεχνολογία, αλλά στην αλληλεπίδραση μεταξύ της τεχνολογίας και του οδηγού», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg. Η δήλωση έγινε μετά από μια σειρά ερευνών που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2021. Στην πραγματικότητα, που χρονολογείται από το 2016, ο εν λόγω φορέας έχει ανοίξει 40 υποθέσεις ατυχημάτων όπου υπήρχαν υποψίες ότι χρησιμοποιούνταν συστήματα αυτόματου πιλότου και τα μισά από αυτά οδήγησαν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon