.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 14:10

WDW 2024 - Το πρόγραμμα του τριημέρου

Η World Ducati Week 2024 πλησιάζει, στις 26-28 Ιουλίου, καθώς η Ducati αποκαλύπτει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της μεγάλης ετήσιας γιορτής.

Η 12η διοργάνωση της World Ducati Week (WDW) βρίσκεται μόλις δυο εβδομάδες μακριά καθώς την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες στην πίστα Misano World Circuit - Marco Simoncelli για τρεις μέρες μιας κατακόκκινης γιορτής.

Το πρόγραμμα του WDW 2024 είναι πλέον ανηρτημένο τόσο στην εφαρμογή για τηλέφωνα WDW App (iOS και Android) όσο και στην κεντρική ιστοσελίδα Ducati.com, απ' όπου μπορεί κανείς να αγοράσει εισιτήρια για την εκδήλωση.

Το τριήμερο θα ανοίξει δυναμικά καθώς το πρωί της Παρασκευής θα γίνει ο τιμητικός γύρος της πίστας (Lap of Honour) με όλους τους αναβάτες που θα δώσουν το παρόν, συμπεριλαμβανομένων των θρύλων Carl Fogarty, Troy Bayliss, Carlos Checa, Régis Laconi και Rubén Xaus που θα συναντηθούν με τους εν ενεργεία αγωνιζόμενους της εταιρείας και τις μοτοσυκλέτες τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει η διαδικασία του Αγώνα των Πρωταθλητών (Lenovo Race of Champions) με ελεύθερες και προκριματικές δοκιμές για τους 15 αναβάτες της Ducati Corse στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας που όλοι θα καβαλούν Panigale V4.

Το τέλος αυτής της διαδικασίας θα σηματοδοτήσει την προετοιμασία για τη μεγάλη Παρέλαση, όπου το τεράστιο καραβάνι των Ducatisti θα κάνει έναν γύρο στην πίστα και μετά θα κατευθυνθεί στους δημόσιους δρόμους της Romagna Riviera για να καταλήξει στην παραλία Bagno Samsara Beach στο Riccione, όπου θα επακολουθήσει το βραδινό πάρτι "Land of Joy at the Beach” με παραδοσιακό μπάρμπεκιου "Rustida" και μουσική για να εορταστούν τα 10 χρόνια Scrambler Ducati.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου περιλαμβάνει μια απογευματινή γιορτή στην πίστα αποκλειστικά αφιερωμένη στους ιδιοκτήτες Ducati 916 με πρωταγωνιστές δύο μεγάλους πρωταθλητές, τους Carl Fogarty και Troy Bayliss, καθώς φέτος γιορτάζεται η 30ή της επέτειος από την εμφάνιση αυτής της ιστορικής superbike.

Λίγη ώρα αργότερα τα φώτα θα πέσουν στους αναβάτες του Lenovo Race of Champions, με ένα ρόστερ που φέτος μετρά αθροιστικά περισσότερα από 20 παγκόσμια πρωταθλήματα: οι Francesco Bagnaia (πρωταθλητής MotoGP), Enea Bastianini, Álvaro Bautista (πρωταθλητής WorldSBK), Nicolò Bulega (reigning WorldSSP World Champion), Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio, Andrea Iannone, Glenn Irwin, Álex Márquez, Marc Márquez, Jorge Martìn, Franco Morbidelli, Danilo Petrucci, Michele Pirro και Michael Ruben Rinaldi θα τα δώσουν όλα σε έναν αγώνα με έπαθλο σχεδιασμένο από το Centro Stile Ducati.

WDW 2024 date url Lenovo RoC social 16 9 1920x1080 UC647445 High

Το τέλος του μεγάλου αγώνα θα δώσει τη σκυτάλη στο "Saturday Night Show" με φαγητό μέσα στην πίστα μέσω ειδικών φορτηγών-καντινών που θα γεμίσουν την πίστα μετά την απονομή του βάθρου και η οποία στη συνέχεια θα μετατραπεί σε ανοικτή ντίσκο με μουσικές από DJ όπως οι Fargetta, Rudeejay, αλλά και τον Marco Melandri.

Ειδικά για το πρόγραμμα του Σαββάτου, το οποίο η Ducati περιγράφει ως “La Notte dei Campioni” (Η Βραδιά των Πρωταθλητών), διατίθεται και ξεχωριστό αποκλειστικό εισιτήριο που επιτρέπει πρόσβαση στο WDW από τις 3 μμ ως αργά το βράδυ και το τέλος της δραστηριότητας της ημέρας.

Στην πίστα θα διοργανωθούν επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου ειδικά χρονικά παράθυρα για να μπορούν οι επισκέπτες να μπουν στην πίστα με τις μοτοσυκλέτες τους, ενώ παράλληλα θα γίνουν εκδηλώσεις με τους αναβάτες ακροβατικών (Stuntmen) Emilio Zamora και Victor Chelenkov, επίδειξη της ηλεκτρικής Ducati V21L του FIM Enel MotoE World Cup, καθώς και γύροι επίδειξης (Hot Laps) με αυτοκίνητα της Lamborghini.

Αυτά όλα αφορούν τους χώρους της πίστας, ωστόσο το πρόγραμμα έχει και άλλες δραστηριότητες στους περιβάλλοντες χώρους, όπως μια περιοχή αφοσιωμένη στην οδήγηση εκτός δρόμου όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το πρόγραμμα DRE Adventure της DRE Academy.

Παράλληλα θα γίνονται Road Test Rides με διάφορα μοντέλα της γκάμας 2024 της Ducati, με αφετηρία την πλατεία ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο της πίστας και συνοδεία εξεικευμένου προσωπικού της εταιρείας. Μια σπουδαία πρωτοτυπία στη φετινή διοργάνωση είναι και η ενσωμάτωση αυτοκινήτων Lamborghini στον διαθέσιμο στόλο των test rides!

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν Ducati Talks, δηλαδή συζητήσεις με ειδικούς σε θέματα που αφορούν τον κόσμο της Ducati, εκδηλώσεις στους χώρους έκθεσης προϊόντων με διάφορες θεματικές (Adrenaline & Fun, Travel & Adventure, Lifestyle), υπηρεσίες Service και Shop & Outlet για να συνδυάσεις τη βόλτα στο WDW με ένα σερβισάκι (βολικότατο αν λ.χ. έχεις έρθει οδικώς από μακριά) και τα απαραίτητα ψώνια, καθώς και διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια όπως Assembly-Disassembly (Συναρμολόγηση-Αποσυναρμολόγηση), Design Live Sketching με συντονιστές από το Centro Stile Ducati, αλλά και ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για παιδιά, τους μελλοντικούς Ducatisti.

Εκτός από όλα όσα έχει οργανώσει η Ducati για το WDW 2024, φέτος για πρώτη φορά θα δώσει το παρόν και η Monster Energy με ένα δικό της παράλληλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαγωνισμό MTB Skills Challenge με ποδήλατα βουνού και Barber Shop για περιποιημένα επιτόπου κουρέματα και ξυρίσματα.

Εισιτήρια για το WDW 2024 μπορείτε να προμηθευτείτε από την κεντρική ιστοσελίδα Ducati.com, επιλέγοντας το πακέτο που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Διατίθενται επιλογές για Bikers (με μοτοσυκλέτα) και για Visitors (επισκέπτης άνευ μοτοσυκλέτας ή συνεπιβάτης), τόσο για κάθε μέρα χωριστά ή για όλο το τριήμερο.

WDW2024 Ticket Opening 1 UC613332 High

Σημαντικότερες εκδηλώσεις του World Ducati Week 2024

Παρασκευή 26 Ιουλίου:

  • Lap of Honour
  • Lenovo Race of Champions - Ελεύθερες & κατατακτήριες δοκιμές
  • Παρέλαση WDW2024
  • Land of Joy at the Beach

Σάββατο 27 Ιουλίου:

  • Η γιορτή της οικογένειας Ducati 916 με τους Troy Bayliss και Carl Fogarty
  • Lenovo Race of Champions - Εκκίνηση αγώνα στις 5.30 μμ
  • Είσοδος του κοινού στην πίστα
  • Saturday Night Show σε συνεργασία με το Radio Deejay

Κυριακή 28 Ιουλίου:

  • Μια μέρα γεμάτη εμπειρίες Ducati στην πίστα, στο paddock και σε όλους τους περιβάλλοντες χώρους της Misano World Circuit
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon