.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:10

Θα έδινες 12 χιλιάρικα για μία «ρετρό» αγωνιστική Paton;

Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες έχουν τον δικό τους θρύλο και το δικό τους κοινό.

Ποιος γνωρίζει τις Paton; Με τις απαρχές της μάρκας να φτάνουν στο μακρινό 1958, η εταιρεία έχει ιταλικές ρίζες, καθώς αρχικά κατασκεύαζε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες από τα περισσεύματα τμημάτων και ανταλλακτικών της FB Mondial, ενώ έφτασε ακόμα και σε νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας, με την GP500 της. Μία από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της, είναι αυτή η S1 Strada που βλέπετε εδώ, με ρετρό στυλ αλλά μοντέρνα εκτέλεση.

Πιο συγκεκριμένα, η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ, μία από τις μόλις 151 που κατασκευάστηκαν, φέρει τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 650 κ.εκ. της Kawasaki, πασίγνωστο από την χρήση του στα ER-6 και Versys. H απόδοση του φτάνει... «μόλις» τους 72 ίππους, αλλά όλοι ξέρουμε ότι μια μοτοσυκλέτα πάει γρήγορα ως σύνολο οχήματος-αναβάτη και όχι ως κινητήρας... Το μοντέλο κτίζεται πάνω σε πλαίσιο διπλής ραχοκοκαλιάς, από ατσάλι, ενώ χρησιμοποιεί εμπρός πιρούνι Paioli και ζευγάρι Ohlins, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το εμπρός φρένο αποτελείται από δύο δίσκους 295 χιλιοστών, σε συνεργασία με 4πίστονες δαγκάνες Brembo. Βάρος; Μόλις 158 κιλά!

Η αξία των μοτοσυκλετών αυτών -τις οποίες οδηγεί και ο θρύλος πλέον Michael Dunlop, στο Isle of Man – αναγνωρίζεται από πολλούς aficionados, μεταξύ των οποίων κάποιος ο οποίος «ακούμπησε» 11.700 λίρες Αγγλίας, για να κάνει δική του την μοτοσυκλέτα του άρθρου -μοντέλο 2015, να σημειωθεί! Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό ανάλογο των 13.900 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon