.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 10:19

Αυτό το τρίτροχο scooter με... οροφή κοστίζει 1.400 ευρώ!

Με... Yamaha vibes στο μπροστινό σύστημα και μόλις στα 110 κυβικά, το κινεζικό αυτό όχημα έχει, αν μη τι άλλο, μία δική του άποψη.

Τα δίκυκλα με οροφή δεν είναι μια νέα ιδέα – ποιος δεν θυμάται το BMW C1 και το Benelli Adiva, δύο από τς πρώτες ενσαρκώσεις της ιδέας. Τι θα γίνει, αν παντρέψεις κάτι τέτοιο με ένα εμπρόσθιο σύστημα δύο τροχών, σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα... Yamaha Niken και Tricity, αλλά και το Piaggio MP3; Παίρνεις το Doufeng S1 110 από την Κίνα, που βλέπουμε εδώ.

Το όχημα είναι προφανώς ένα scooter… επαυξημένο τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος, χάρη στην υιοθέτηση οροφής αλλά και εμπρός συστήματος με δύο τροχούς. Τα πλεονεκτήματα του τελευταίου, έχουν συζητηθεί εκτενώς: Παρά το ότι δεν έχουν βρει ευρύτερη εφαρμογή για πολλούς λόγους, τα συστήματα αυτά προσφέρουν αυξημένη πρόσφυση αλλά και αίσθηση ασφάλειας. Εννοείται, ότι το όχημα οδηγείται σαν «συμβατικό» δίτροχο, παίρνοντας κλίση στις στροφές. Ο κινητήρας του είναι 110 κυβικών, με απόδοση 9 ίππων και έχει να κινήσει ένα όχημα βάρους 137 κιλών, όπως χαρακτηριστικά δηλώνεται – βάρος που δεν ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα της κατηγορίας.

Τα στοιχεία υπέρ της ευκολίας του αναβάτη είναι εμφανή, με το ύψος σέλας μόλις στα 750 χιλιοστά, ενώ το εμπρός... παρμπρίζ αντί ζελατίνας, φέρει υαλοκαθαριστήρα! Παράλληλα, βλέπουμε και την χρήση Top Box, ενώ τα 3 φρένα του μοντέλου λειτουργούν μέσα από συνδυασμένο σύστημα.

Η τιμή; Μόλις στα 10.980 Yuan Κίνας, ανάλογη περίπου των 1.400 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το μοντέλο υπάρχει και σε ηλεκτρικό... ακόμα φθηνότερο στα 1.250 ευρώ περίπου – με αυτονομία στα 80 χιλιόμετρα και ισχύ μόλις στα 1.500 Watt.  Προφανώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα αμιγώς αστικό μοντέλο για μία ιδιαίτερη αγορά (Κίνα), εξού και η μη επιδίωξη υψηλών επιδόσεων, ακόμα και για το... θεαθήναι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon