.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 13:41

VAG – “H Ducati έχει μικρή σχέση με τον όμιλο”

Νέα σενάρια για το μέλλον της ιταλικής εταιρείας

Δεν έχει τέλος μάλλον η ιστορία με την Ducati, η οποία με το που εντάχθηκε στον όμιλο VAG, άρχισε να αποτελεί αντικείμενο έντονης φημολογίας. Πώληση, αυτόνομη επιχειρηματική οντότητα, πλειστηριασμοί, πλειοδοσίες, τα πάντα έχουν ακουστεί για την θρυλική εταιρεία από την Μπολώνια, η οποία προς το παρόν, παραμένει εντός του ομίλου.

Μάλιστα η σχετικά πρόσφατη αλλαγή στην κορυφή του ομίλου, με τον Herbert Diess να αναλαμβάνει τα ηνία τον Απρίλιο του 2018, έχει επιφέρει μια –προσωρινή όπως αποδεικνύεται- ηρεμία, αφού ο ισχυρός άνδρας του VAG, είχε δηλώσει πως η Ducati δεν πρόκειται να πωληθεί.

Να όμως που σε τελευταίες δηλώσεις του, ο Diess επαναφέρει το θέμα Ducati στο προσκήνιο:

“Ως έχει η Ducati, δεν μπορεί να «συνδεθεί», ούτε και να συμπράξει με κάποια άλλη εταιρεία του ομίλου. Πρέπει άμεσα να βρεθεί ένα πλάνο για το μέλλον, μια βιώσιμη λύση για την εταιρεία. Το όνομα από μόνο του, ενταγμένο στον όμιλο VAG, δεν αρκεί. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο προοπτικές που μπορώ να φανταστώ, η μια είναι η πώληση και η άλλη είναι η στρατηγική συνεργασία με άλλες εταιρείες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «όμιλος δίτροχων», μέσα στον όμιλο VAG, με βασικό πυλώνα την Ducati.”

H τελευταία αποστροφή του Diess είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς φωτογραφίζει αυτό που αποτελεί κοινή πρακτική πλέον για πολλούς ευρωπαίους –και όχι μόνο- κατασκευαστές: την συνεργασία με εταιρείες από αναπτυσσόμενες αγορές.

Στην περίπτωση της Ducati, η εταιρεία αυτή είναι o ινδικός κολοσσός Hero, που αποτέλεσε –σύμφωνα με τις φήμες- και την πλειοδότρια στην διαδικασία πώλησης της ιταλικής εταιρείας, που είχε ξεκινήσει προ ολίγων μηνών, για να διακοπεί στην συνέχεια, με την διασφάλιση του Diess ότι η εταιρεία “δεν πωλείται”.

Αυτό έρχεται να συνδεθεί και με τις πρόσφατες πληροφορίες περί παρουσίασης ενός μικρού σε κυβισμό, μοντέλου της Ducati. Μια συνεργασία με την Hero, θα μπορούσε να δημιουργήσει όχι ένα, αλλά μια ολόκληρη σειρά μοντέλων μέχρι τα 300 κ.εκ., σε προσιτές τιμές, ανοίγοντας έτσι μια πρωτόγνωρη για την Ducati επιχειρηματική προοπτική.

Για να δούμε τις εξελίξεις λοιπόν….  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 13:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon