.
Κατηγορία Husqvarna
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 08:29

Husqvarna Vitpilen 801 2025 - Η οικογένεια με τα βέλη μεγαλώνει

Το Husqvarna Vitpilen 801 είναι εδώ, με ακόμα πιο επιθετικό design από το "αδερφό" Svartpilen.

Στην καρδιά του νέου Vitpilen 801, συναντάμε το δικύλινδρο εν σειρά, DOHC κινητήρα στα 799 κ.εκ., ο οποίος "στεγνός" ζυγίζει μόλις 52 κιλά, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 105 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και σχεδόν 9 κιλά ροπής στις 8.000 σ.α.λ.  Χαλιναγωγείται δε από πολλαπλά ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως η επιλογή τεσσάρων τρόπων οδήγησης που  αλλάζει την απόδοση του κινητήρα, με το Street, το Sport και το Rain ως προκαθορισμένα και την προσαρμόσιμη λειτουργία Dynamic. Ακόμα, παρόντα είναι το Easy Shift, το ABS στις στροφές και το MTC.

VIT80125b.jpg

Με τον κινητήρα να λειτουργεί ως φέρον τμήμα του πλαισίου από κράμα χάλυβα χρωμίου-μολυβδαινίου, το συνολικό βάρος διατηρείται στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα μια ευέλικτη αλλά σταθερή αίσθηση στους δρόμους. Βελτιώνοντας τη σύνδεση μεταξύ του Vitpilen 801 και της ασφάλτου, συναντάμε την εύκολα ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP, APEX, η οποία προσφέρει 140 χλστ. διαδρομή πίσω και 150 χλστ. μπροστά. Επιπλέον, η πολυπόθητη πρόσφυση έρχεται από χυτές ζάντες 17” που είναι εφοδιασμένες με ελαστικά Michelin Road 6.

VIT80125d.jpg

Η ολοκλήρωση της premium κατασκευής του νέου Vitpilen 801, έρχεται από μια εκτενή λίστα εξαρτημάτων, στην οποία συναντάμε το σύστημα πέδησης της J.Juan μαζί με το ABS της Bosch και το συμπλέκτη Power Assist Slipper Clutch (PASC) που παρέχει μέγιστη σταθερότητα σε ισχυρό φρενάρισμα και μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε απότομη επιτάχυνση.

VIT80125c.jpg

Στα της εικόνας ξεχωρίζει ο κεντρικός, μίνιμαλ προβολέας εμπρός, ενώ τέλος, η πληροφορία φτάνει στον αναβάτη μέσω μιας οθόνης 5" TFT, με επίστρωση για την αποφυγή αντανάκλασης, η οποία αναμενόμενα συνδέεται και με την εφαρμογή Ride Husqvarna Motorcycles στο smartphone, καθιστώντας διαθέσιμη τη πλοήγηση στροφή προς στροφή, μαζί με την επιλογή ελέγχου τηλεφωνικών κλήσεων και μουσικής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 08:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna - Τα Pro enduro μοντέλα του 2025 είναι εδώ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon