.
Κατηγορία World Rally Championship
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 19:35

RallyGP 2024, 5ος αγώνας, Rallye du Maroc - Νίκη Sanders, πρωταθλητής ο Branch

Παγκόσμιος πρωταθλητής RallyGP είναι πλέον ο Ross Branch μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στον οποίο νίκησε ο Daniel Sanders.

Ο πέμπτος και τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Rally-Raid, το Rallye du Maroc, ολοκλήρωσε μια σεζόν που εξελίχθηκε σε μονομαχία μεταξύ Honda και Hero στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Στο ράλι του Μαρόκου ο αναβάτης της Hero MotoSports, o Ross Branch από τη Μποτσουάνα, ήρθε προηγούμενος στη βαθμολογία και ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντας την πρώτη από τις πέντε ημέρες του ράλι.

ross branch 1Ross Branch (Hero)

Από εκείνο το σημείο και μετά ωστόσο για τον Branch είχε περισσότερη σημασία ο έλεγχος του αγώνα μέσα από το φίλτρο του πρωταθλήματος, παρά οι νίκες σε ειδικές διαδρομές. Έτσι η πρωτοβουλία πέρασε στα χέρια του Daniel Sanders (KTM), ο οποίος από την τρίτη μέρα ως τον τερματισμό βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση της κατάταξης, την ώρα που ο Branch κοιτούσε περισσότερο τις επιδόσεις των τριών Honda των Adrien van Beveren, Tosha Schareina και Ricky Brabec που τον ακολουθούσαν κατά σειρά στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

daniel sanders 1
Daniel Sanders (KTM)

Νικητής του ράλι τελικώς αναδείχθηκε ο Sanders, με τον Schareina δεύτερο και τον Luciano Benavides (KTM) τρίτο.

Χωρίς να ξανακερδίσει καμιά μέρα του αγώνα μετά την πρώτη και τερματίζοντας έκτος στο ράλι του Μαρόκου, ο Branch κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid και έγινε ταυτόχρονα ο πρώτος Αφρικάνος αναβάτης που το καταφέρνει.

BRANCH Ross (bwa), Hero Motorsports Team Rally, Hero 450, FIM W2RC, RallyGP, BENAVIDES Luciano (arg), Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally, RallyGP, portrait during the Finish of the 2024 Rallye du Maroc, 5th round of the 2024 FIA W2RC, on October 11, 2024 between in Mengoub Bouarfa, Morocco - Photo Julien Delfosse / DPPI

Στον τερματισμό μάλιστα ο Luciano Benavides του παρέδωσε συμβολικά τoν "άσο" που είχε κατακτήσει με την ΚΤΜ το 2023.

Στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος ο Branch αναδείχθηκε πρωταθλητής με 88 βαθμούς, δεύτερος κατετάγη ο van Beveren με 76 και τρίτος ο Schareina με 63.

podium Rallye du Maroc 2024
Από αριστερά το βάθρο του Rally du Maroc 2024: Tosha Schareina (Honda), Daniel Sanders (KTM), Luciano Benavides (KTM)

Στην κατηγορία Rally 2 Kυπελλούχος Kόσμου για το 2024 αναδείχθηκε ο Brian Cox (KTM) από τη Νότια Αφρική, γιος του θρυλικού αναβάτη ράλι Alfie Cox.

Πλέον με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος το RallyGP μας δίνει ραντεβού για τον πρώτο αγώνα της ερχόμενης σεζόν, το Dakar Rally 2025.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 19:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon