.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 11:59

Trial των Εθνών 2024, Pobladura de las Regueras (Ισπανία)

Με εντός έδρας θρίαμβο για την ανδρική ομάδα της Ισπανίας και νίκη της γυναικείας ομάδας της Αγγλίας ολοκληρώθηκε το ετήσιο Trial des Nations.

Μιαν εβδομάδα μετά τον τελευταίο αγώνα TrialGP της χρονιάς, οι κορυφαίοι αναβάτες Trial του κόσμου έδωσαν το παρόν στη Βασκονία στη βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα στηn Pobladura de las Regueras για το Trial des Nations 2024 (TdN).

Ο καιρός ήταν βροχερός, με μια γερή μπόρα το προηγούμενο βράδυ του αγώνα και ξημέρωμα με ομίχλη και πολλή υγρασία, γεγονός που έφερε έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας στα πρώτα στάδια της outdoor διαδρομής του TdN μέχρι να έρθει ο ήλιος να στεγνώσει τις φυσικές δοκιμασίες του αγώνα.

2024 FIM Trial Des Nations

Η ισπανική ομάδα των Toni Bou (Montesa), Gabriel Marcelli (Montesa) και Adam Raga (TRRS) έθεσε το σημείο αναφοράς από την πρώτη μόλις δοκιμασία του πρώτου γύρου του αγώνα και έμεινε στην κορυφή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσει τα σκήπτρα της με έναν ακόμη θρίαμβο στο TdN, αυτή τη φορά μάλιστα μέσα στο σπίτι της, με 42 βαθμούς στην τελική καταμέτρηση.

Οι πανηγυρισμοί των Ισπανών στο βάθρο μάλιστα είχαν μια συγκινητική συνιστώσα καθώς ο 42χρονος Raga έκλεισε εδώ τη μεγάλη του καριέρα, καθώς αποσύρεται από το επαγγελματικό αγωνιστικό trial.

2024 FIM Trial Des Nations

Στη δεύτερη θέση με 86 βαθμούς βρέθηκε η Ιταλία των Matteo Grattarola (Beta), Luca Petrella (GASGAS) και Lorenzo Gandola (Beta), ενώ τρίτη με 106 βαθμούς αναδείχθηκε η Γαλλία των Benoit Bincaz (Sherco), Hugo Dufrese (GASGAS) και Gaël Chatagno (Electric Motion), χάνοντας τη δεύτερη θέση μόλις στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Στις Γυναίκες η Αγγλία κατέκτησε ξανά τον τίτλο όπως και πέρυσι με τις Emma Bristow (Sherco), Kaytlyn Adshead (TRRS) και Alice Minta (Scorpa) συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς ποινής.

2024 FIM Trial Des Nations

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ιταλία - Andrea Sofia Rabino (Beta), Alessia Bacchetta (GASGAS), Martina Gallieni (Scorpa) - με 44 βαθμούς και τρίτη η Ισπανία - Berta Abellan (Scorpa), Laia Pi (Beta), Daniela Hernando (Beta) - με μόλις έναν βαθμό ποινής παραπάνω (45).

Στην κατηγορία International Trophy, όπου συμμετείχε και η Ελλάδα, πρώτη αναδείχθηκε η Ιαπωνία με 15 βαθμούς και τους Tsuyoshi Ogawa (Beta), Shinya Hirohata (Montesa) και Jin Kuroyama (Sherco).

2024 FIM Trial Des Nations

Στη δεύτερη θέση με 18 βαθμούς τερμάτισαν οι ΗΠΑ των Josh Roper (GASGAS), Alex Myers (Scorpa) και Alex Niederer (Beta), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Γερμανία με 19 βαθμούς από τους Jonathan Heidel (Beta), Rodney Bereiter (Beta) και Hendrik Binder (Beta).

Η ομάδα της Ελλάδας με τους Λευτέρη Πίππο, Λευτέρη Καρέτσο και Ιωάννη-Άγγελο Παγώνη, όλοι με Sherco, συγκέντρωσε 225 βαθμούς ποινής και κατέλαβε τη 18η και προτελευταία θέση, πολύ πίσω από το Λουξεμβγούργο (140 βαθμοί) και οριακά μπροστά από την Κόστα Ρίκα (229 βαθμοί).

podium tdn challenge 240922 TDN Spain 1445 scaled

Τέλος στην κατηγορία Trial des Nations Challenge, όπου συμμετέχουν ζευγάρια ενός άνδρα και μιας γυναίκας από κάθε χώρα, η πρωτιά πήγε στην Ιταλία με τους Fabio Mazzola (TRRS) και Martina Brandani (Sherco) να συγκεντρώνουν 51 βαθμούς ποινής.

Δεύτερη με 62 βαθμούς κατετάγη η Νορβηγία με το δίδυμο των Jonas Jorgensen (Beta) και Seline Meling (Beta), ενώ τρίτη με 92 βαθμούς ήρθε η Γερμανία των Ben Reumschuessel (TRRS) και Hannah Schneider (Beta).

Αναλυτικά αποτελέσματα Trial des Nations 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TrialGP 2024, 7ος αγώνας, Ripoll (Ισπανία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon