.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 10:15

«Σπάνε» Dorna-MotoGP και WSBK; - Κυκλοφόρησαν φήμες, διαψεύδει ο Ezpeleta

Δεν αλλάζει τίποτα στο «έτερο» μεγάλο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας, παρά την απόκτηση του MotoGP από την εταιρεία της Formula 1, Liberty Media.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι τα WSBK, προς το παρόν υπό την «σκέπη» της Dorna, τα σπάνε με την ισπανική εταιρεία, με άγνωστη μελλοντική πορεία. Ωστόσο, ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna, έσπευσε να διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

Ο Ezpeleta είπε μεταξύ άλλων: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει [σ.σ. μετά την απόκτηση του MotoGP από την Lliberty] γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μαζί, μέχρι να αποφασίσει η ρυθμιστική αρχή, προς το παρόν προφανώς δεν υπάρχει πιθανότητα απορρόφησης».

«Περιμένω από τον διευθυντή των Superbikes να κάνει καλύτερη δουλειά από το να μιλά για αυτό, επειδή [η αποχώρηση των WSBK από την Dorna] είναι εντελώς ψέματα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, δεν έχουμε μιλήσει για αυτό, δεν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον. Αν αυτό το είπε ο διευθυντής των Superbikes, είναι πολύ χειρότερα πληροφορημένος από τους δημοσιογράφους. Δεν υπάρχουν νέα, δεν έχει μιληθεί ποτέ και κανείς δεν μου έχει πει τίποτα.»

«Αν τα Superbikes δεν ήταν μαζί μας τώρα, θα ήταν δύσκολο να συνεχίσουν. Σε αυτό μπορείς να συμφωνείς ή όχι. Πόσες φορές η διεύθυνση των δύο πρωταθλημάτων έχει βοηθήσει το πιο αδύναμο, που είναι τα Superbikes; Όπως συμβαίνει και με το πρωτάθλημα Junior. Η πιθανότητα να είσαι υπό την ίδια σκέπη με το MotoGP βοηθά τον πιο αδύναμο και όχι τους άλλους».

Ο Ezpeleta ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας: «Ο λόγος που δεν πρέπει να χωριστούν τα δύο πρωταθλήματα, είναι διότι δεν θα ήταν εύκολο να διευθύνουμε τα Superbikes αν ήταν τελείως ξεχωριστή οντότητα από τα MotoGP. Και δεύτερον, επειδή είμαστε χαρούμενοι που διευθύνουμε τα WSBK όπως είναι, μαζί με την FIM, σας το διαβεβαιώνω».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 10:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon