.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 14:28

Somkiat Chandra – Το επόμενο αστέρι του MotoGP από την Ταϊλάνδη;

Φήμες λένε ότι σύντομα, ο νεαρός αθλητής θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας του που θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία.

Σύμφωνα με μερίδιο πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στα πλαίσια του βρετανικού Grand Prix των MotoGP, υπάρχει μια (ανεπιβεβαίωτη) πρόθεση της LCR Honda να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ταϊλανδό αγωνιζόμενο Somkiat Chandra. Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι η υπογραφή θα γίνει στα πλαίσια του Αυστριακού GP, σε 10 περίπου μέρες.

Ποιος είναι όμως ο Somkiat Chandra; Ο αναβάτης από την Ταϊλάνδη συμμετέχει σε αγώνες από το 2016 τουλάχιστον, όταν και πήρε τον πρώτο του τίτλο στο Shell Advance Talent Cup της Ασίας, ενώ από το 2018 τρέχει σε επίπεδο Grand Prix. Το 2022, ο Chandra έγινε ο πρώτος Ταϊλανδός αγωνιζόμενος στην ιστορία που κέρδισε αγώνα επιπέδου Grand Prix, παίρνοντας την νίκη στο Grand Prix Ινδονησίας.

Επιστρέφοντας στο αρχικό θέμα του ρεπορτάζ, ο Chandra θα μπορούσε να πάρει την θέση του Takaaki Nakagami στην LCR Honda, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι θα γίνει με τα επόμενα βήματα του Ιάπωνα αθλητή. Δεν είναι μυστικό ότι ο Nakagami, παρά τα αξιόλογα κατά καιρούς αποτελέσματα του, δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε βάθρο στα MotoGP, ενώ η παρουσία του στα grid υποστηρίζεται και από την πρόθεση του εξ Ιαπωνίας χορηγού, Idemitsu, να «κατεβάσει» έναν Ασιάτη αθλητή στα MotoGP. Προφανώς με το βλέμμα στην προώθηση νεότερων ταλέντων στην μεγάλη κατηγορία, η Idemitsu θα μπορούσε να αποφασίσει υπέρ της «προαγωγής» του Chandra στην μεγάλη κατηγορία.

Σημειώνουμε, ωστόσο: Αυτά είναι ακόμα φήμες, ενώ ο Chandra θα πρέπει να υπερισχύσει του Ai Ogura, με τον οποίον τρέχουν μαζί στη Moto2, αλλά ο Ogura βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Chandra στην 11η.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 14:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon