.
Κατηγορία MotoGP
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 14:50

Ezpeleta – Ξεχάστε τις ελεύθερες μεταδόσεις MotoGP, μόνο σε συνδρομητικά κανάλια

Ποιος είναι ο λόγος που ο ισχυρός άνδρας του MotoGP αποκλείει, προς το παρόν, την μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος σε ελεύθερα κανάλια.

Το MotoGP μεταδίδεται τηλεοπτικά μέσα από συνδρομητικά κανάλια και, κατά καιρούς, μερίδες των θεατών ίσως σκέφτονται ότι το άθλημα θα είχε ένα ευρύτερο κοινό, αν οι αγώνες μεταδίδονταν και σε ανοικτά κανάλια. Ωστόσο, ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna και του MotoGP, έχει διαφορετική άποψη.

Ο Ezpeleta δεν αρνήθηκε τα επιχειρήματα, ότι οι θεατές των ελεύθερων καναλιών είναι πολύ περισσότερες, αλλά τόνισε τα σημαντικά έσοδα που αποφέρουν τα συμβόλαια με τα συνδρομητικά κανάλια. Δήλωσε: «Τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια δεν πληρώνουν ποσά που πληρώνουν τα συνδρομητικά. Το άθλημα έχει βελτιωθεί πολύ χάρη στην αύξηση της βοήθειας που δίνουμε στις ομάδες, με τις πωλήσεις των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων. Όλα είναι χάρη στις συνδρομητικές τηλεοράσεις. Τα μεγαλύτερα αθλήματα είναι σε συνδρομητικές, όχι σε ελεύθερα κανάλια.»

Μάλιστα, ο Ezpeleta συμπλήρωσε τις δηλώσεις του,  αναφέροντας ότι «το άθλημα δεν πρέπει να προσαρμοστεί για να προσελκύσει κοινό, αλλά αυτό πρέπει να το κάνουν οι διανομείς» και ότι το άθλημα δεν έχει σταματήσει να προσελκύει θεατές, αλλά είναι απαραίτητο να ανακαλυφθούν ποια μέσα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου, ώστε το MotoGP να είναι παρόν σε αυτά. Οπότε, προς το παρόν, ξεχάστε την προοπτική των «ανοικτών» προβολών αγώνων MotoGP…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 14:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon