.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 11:44

MXGP 2024, 12ος αγώνας, Lombok (Ινδονησία)

Σαρωτικές νίκες για Jeffrey Herlings και Lucas Coenen σε MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross φιλοξενήθηκε στην Ινδονησία, στην ίδια πίστα που είχαν τρέξει πριν μιαν εβδομάδα αλλά αυτή τη φορά γυρίζοντάς τη με αντίθετη φορά.

Πρωταγωνιστής στον αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Jeffrey Herlings (KTM), έχοντας κατακτήσει την πρωτιά σε όλες τις δοκιμασίες πριν τα δύο αγωνιστικά σκέλη, δηλαδή ήταν πρώτος σε όλα τα χρονομετρημένα σκέλη δοκιμών καθώς και στον προκριματικό RAM Qualifying Race.

GAJSER MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Tim Gajser (Honda)

Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, MXGP, ωστόσο ο Tim Gajser (Honda) εκτοξεύτηκε και κατέκτησε τη Holeshot, με τον Herlings κολλημένο πίσω του και τον πρωταθλητή Jorge Prado (GASGAS) από κοντά στην τρίτη θέση.

Οι δύο πρώτοι γρήγορα αποσπάστηκαν και έδιναν τις δικές τους μάχες ως τον 13ο γύρο, όταν ο Herlings έκανε την κίνησή του και πέρασε πρώτος για να μείνει εκεί ως την καρό σημαία.

Στο μεταξύ ο Prado έχανε σταδιακά επαφή με τους δύο πρώτους ενώ δεχόταν έντονη πίεση από τον Calvin Vlaanderen (Yamaha) που στον προηγούμενο αγώνα είχε κατακτήσει το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Ολλανδός της Yamaha συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε, καθώς κατάφερε να περάσει τον Ισπανό πρωταθλητή και να τον αφήσει εκτός βάθρου.

VLAANDEREN MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Kalvin Vlaanderen (Yamaha)

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της MXGP ο Gajser έστριψε ξανά πρώτος για μιαν ακόμη Holeshot, ωστόσο αυτή τη φορά ο Herlings ήταν έτοιμος, τον πέρασε σχεδόν αμέσως και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του ως την καρό σημαία.

Για τον Prado όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν θετικά καθώς δεν έβρισκε τον ρυθμό για να μείνει με τους δύο πρώτους και, ακόμα χειρότερα, έχασε στο τέλος δύο θέσεις από τους Vlaanderen και Valentin Guillod (Honda) μένοντας πέμπτος στον τερματισμό.

Έτσι στο δεύτερο GP της Ινδονησίας ο Herlings ήταν ο νικητής με το απόλυτο των βαθμών, με δεύτερο τον Gajser και τρίτο τον Vlaanderen, την ώρα που ο Prado έμενε τέταρτος στο σύνολο και εκτός βάθρου.

Στην κατάταξη ο Gajser ήταν σαφέστατα ο κερδισμένος της υπόθεσης καθώς έφτασε στους 608 βαθμούς και άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του από τον Prado που μετρά 574, νιώθοντας πλέον πίεση και από τον Herlings που με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στους 557 βαθμούς..

COENEN L MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Lucas Coenen (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Lombok ήταν ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατακτώντας τόσο τον προκριματικό αγώνα, όσο και τα δύο σκέλη του GP.

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 ο L. Coenen πήρε την πρωτοπορία από τον πρώτο γύρο και δεν απειλήθηκε ξανά σοβαρά από κανέναν, τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Kay de Wolf (Husqvarna).

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 η σύνθεση του βάθρου άλλαξε δραστικά, μα κοινός παρονομαστής ήταν ξανά ο κυρίαρχος L. Coenen που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε στην κορυφαία τριάδα του αγώνα από τους Andrea Adamo (KTM) και Mikkel Haarup (Triumph).

HAARUP MOTOCROSS GP 12 IND 2 2024
Mikkel Haarup (Triumph)

Έτσι στο σύνολο ο L. Coenen αναδείχθηκε νικητής με δεύτερο τον Haarup - που χάρισε άλλο ένα βάθρο σε GP στην πρωτάρα Triumph - και τρίτο τον Laengenfelder.

Στην κατάταξη ο de Wolf διατηρεί την πρωτιά με 576 βαθμούς, με τον L. Coenen να πλησιάζει ελαφρώς στους 527, ενώ τρίτος είναι ο Laengenfelder με 509.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Loket της Τσεχίας στις 20-21 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 11:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon