.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 13:09

MXGP 2024, 11ος αγώνας, Lombok (Ινδονησία)

Κραταιοί Jorge Prado και Kay de Wolf στο πρώτο Ασιατικό GP της χρονιάς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μεταφέρθηκε στην Ινδονησία για τον 11ο αγώνα του, το MXGP of West Nusa Tenggara στο νησί Lombok, εκεί όπου σε μιαν εβδομάδα θα φιλοξενηθεί και ο δεύτερος ασιατικός αγώνας του φετινού προγράμματος.

Στη μεγάλη κατηγορία, MXGP, ο Tim Gajser (Honda) είχε καταφέρει να σπάσει το σερί διαρκών ανατροπών στην κορυφή της βαθμολογίας και να κρατήσει την κόκκινη number plate για δύο συνεχόμενους αγώνες. Η απάντηση του Jorge Prado (GASGAS) ήρθε στην Ινδονησία με μια νίκη που δεν τον έφερε ξανά στην κορυφή, αλλά πάντως σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο.

HERLINGS MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024

Στον πρώτο αγώνα της MXGP θριαμβευτής ήταν ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πέρασε τον Jeremy Seewer (Kawasaki) μόλις μια στροφή αφότου ο δεύτερος πήρε τη Holeshot. Ο Ολλανδός πρωταθλητής κράτησε από κείνο το σημείο και μετά τον δικό του ρυθμό, ο οποίος αποδείχθηκε ανέφικτος για οποιονδήποτε άλλον.

Και πίσω από τον Herlings δεν ήταν όποιος κι όποιος, αλλά δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές που πρωταγωνιστούν στη μάχη για το φετινό στέμμα: οι κ.κ. Prado και Gajser ουδέποτε έγιναν πραγματικά απειλητικοί για τον Herlings, τερματίζοντας τον αγώνα με αυτήν ακριβώς τη σειρά, αλλά με πάνω από 10 δευτερόλεπτα από τον νικητή ο δεύτερος και πάνω από 16 ο τρίτος.

VLAANDEREN MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Herlings ξανά πέρασε πρώτος στη διάρκεια του πρώτου γύρου και προσπάθησε να εξαφανιστεί, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στους Gajser και Prado να τον περάσουν.

Ο μεν Prado  κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος, ωστόσο ο μεγάλος του αντίπαλος βρέθηκε υπό πίεση από τον Herlings και οδηγήθηκε σε δύο λάθη, με το πρώτο να του κοστίζει τη δεύτερη θέση και το άλλο το βάθρο συνολικά, καθώς τον υποβάθμισε στην πέμπτη θέση στον τερματισμό, χαρίζοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου στον Calvin Vlaanderen (Yamaha).

Έτσι ο Prado αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Vlaanderen.

Στη βαθμολογία ο Gajser εξακολουθεί να οδηγεί με 555 βαθμούς, ενώ ο Prado πλησίασε λίγο στους 533, όπως και ο Herlings που είναι τώρα τρίτος με 497 βαθμούς.

DEWOLF MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024

Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) εδραίωσε την πρωτιά του κατακτώντας δύο νίκες στα σκέλη του αγώνα της Ινδονησίας.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο de Wolf επικράτησε σχετικά δύσκολα του Andrea Adamo (KTM), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Mikkel Haarup με τη νέα μοτοσυκλέτα της Triumph.

ADAMO MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024

Στο δεύτερο σκέλος νικητής ήταν ξανά ο de Wolf, έχοντας πίσω του αυτή τη φορά τον Lucas Coenen (Husqvarna) και τον Adamo.

COENEN L MOTOCROSS GP 11 IND 1 2024

Συνολικά ο de Wolf πήρε φυσικά τη νίκη στον πρώτο αγώνα της Ινδονησίας, με δεύτερο τον Adamo και τρίτο τον Lucas Coenen.

'Ετσι στην κατάταξη ο de Wolf ενίσχυσε την πρωτοπορία του στους 532 βαθμούς, με τον Lucas Coenen δεύτερο με 467 και τον Simon Laengenfelder (GASGAS) τρίτο με 463.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην ίδια πίστα της Ινδονησίας στις 6 και 7 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP 2024, 10ος αγώνας, Maggiora (Ιταλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon