.
Κατηγορία GS Trophy
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 10:45

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia - Μέρα 1η

Η αφρικανική περιπέτεια ξεκίνησε!

Τοποθεσία: Ai Aiba, Ναμίμπια
Καιρός: Ηλιόλουστος, 14°C - 34 °C
Διαδρομή: 270 km, Midgard - Okahandja - Omaruru - Ai Aiba
Έδαφος: Άσφαλτος 30 km, off-road 240 km
Ειδικές Δοκιμασίες: SP1 Namibia Welcome Trial, SP2 The AKRAPOVIČ Enduro Challenge, SP3 Photo Challenge
Top 3 ανδρικές ομάδες: Νότια Αφρική, Γερμανία, Διεθνής Ομάδα
Top 3 γυναικείες ομάδες: Ιαπωνία, Κάτω Χώρες, Γαλλία

P90568697 highRes

Το 9ο BMW Motorrad International GS Trophy ξεκίνησε υπό μια μεγαλοπρεπή αφρικάνικη λιακάδα. Αφότου οι ομάδες μάζεψαν τον καταυλισμό τους και πακετάρισαν τα πάντα, κατά την παράδοση 203 ομάδες επιλέχθηκαν τυχαία για ν' αναλάβουν τη φόρτωση αυτού του εξοπλισμού προς μεταφορά στον επόμενο σταθμό.

Μετά από ένα γερό πρωινό και αφότου είχαν τελειώσει όλες οι προετοιμασίες, η Stefanie Grund, Senior Project Manager της διοργάνωσης, έδωσε εκκίνηση με την καρό σημαία για τις οδηγικές δοκιμασίες. Στις 7:45 πμ τοπική ώρα οι ομάδες της Βραζιλίας, η Διεθνής Γυναικεία Ομάδα και η Γυναικεία Ομάδα της Ιαπωνίας ήταν οι πρώτες που έφυγαν από την εκκίνηση.

Σχηματίζοντας γκρουπ των 7-9 μοτοσυκλετών, οι συμμετέχοντες έφτασαν στην πρώτου τους δοκιμασία μερικά μόλις χιλιόμετρα από το Midgard Country Estate Lodge που διέμεναν.

P90568713 highRes

Μέρα 1, Ειδική Δοκιμασία 1: Namibia Welcome Trial

Κοντά στα απομεινάρια ενός εγκαταλειμμένου ορυχείου χαλκού, οι αναβάτες έστησαν τις μοτοσυκλέτες τους στη θέση εκκίνησης. Το ξεκίνημα του πρώτου σήμανε την αρχή της χρονομέτρησης, με άλλους δύο να ακολουθούν ανά πέντε λεπτά. Η δοκιμασία προέβλεπε την κίνηση μέσα από στενές πύλες, με τους αναβάτες να αντιμετωπίζουν άμμο, σκαλοπάτια και σφικτές στροφές, πριν φτάσουν στον τερματισμό στην είσοδο του ορυχείου όπου οι κριτές σήμαιναν μια καμπάνα όταν και ο τρίτος αναβάτης έχει τελειώσει τη διαδρομή.

Αφήνοντας πίσω αυτό το κατάφυτο τοπίο στις όχθες του ποταμού Swakop, ακολούθησε μια διαδρομή σχεδόν 200 χιλιομέτρων με διαρκώς διαφορετικό τερέν, από σκληρό πατημένο χώμα σε σαθρό και βαθιά άμμο, που οδηγούσε προς τη Δύση. Η μαγεία της Ναμίμπια ξεδιπλωνόταν με σχηματισμούς βράχων ηλικίας 700 εκατομμυρίων ετών, ενώ η προσοχή όλων ήταν απαραίτητη καθώς συχνά διέρχονταν από σημεία διέλευσης άγριων ζώων και κοπαδιών βοοειδών.

Η περίοδος βροχών στη Ναμίμπια συνήθως ξεκινά τον Δεκέμβριο και διαρκεί ως τον Απρίλιο, αλλά πέρυσι η βροχή έπεσε πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα τώρα οι συνθήκες να είναι πολύ ξερές και γεμάτες σκόνη, ενώ η απουσία ανέμου οπωσδήποτε δε βοηθούσε.

Μετά από αυτή τη μακρά και σκονισμένη διαδρομή οι αναβάτες έφτασαν στην Omaruru, μια γοητευτική πόλη γνωστή για τα αμπέλια της, την καλλιτεχνική σκηνή και την πολιτιστική της κληρονομία.

Μετά τον απαραίτητο ανεφοδιασμό και μεσημεριανό γεύμα, ακολούθησε η πρώτη αληθινή γεύση της Αφρικής, η δεύτερη δοκιμασία.

P90568701 highRes

Μέρα 1, Ειδική Δοκιμασία 2: The AKRAPOVIČ Enduro Challenge

Ακολουθώντας ένα μονοπάτι φτάνουμε στην ξερή κοίτη ενός ποταμού, κάτι που δε μπορεί παρά να σημαίνει ένα πράγμα: βαθιά άμμος. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να βρουν τον δρόμο τους σε μια απαιτητική διαδρομή κατά μήκος της κοίτης με αντίπαλο το χρονόμετρο. Εκεί έγινε σαφές γιατί η δοκιμασία ονομάζεται "AKRAPOVIČ Enduro Challenge," καθώς οι κινητήρες ούρλιαζαν στροφάροντας για να μην κολλήσουν οι μοτοσυκλέτες στην άμμο, με τον βρυχηθμό των κινητήρων να ακούγεται σε μεγάλη απόσταση.

Η τελευταία δοκιμασία της ημέρας πήρε τους αναβάτες σε μια παράκαμψη με διαδρομές χαραγμένες από τις ροδιές τετρακίνητων αυτοκινήτων, μια ανάβαση σε εδάφη καλυμμένα από βαθιά άμμο και φυτευτές πέτρες οδηγώντας στο Ai Aiba Rock Painting Lodge. Εκεί θα στηνόταν ο καταυλισμός, δίπλα σε επιβλητικούς ογκόλιθους από γρανίτη στους πρόποδες του όρους Erongo που είναι τα απομεινάρια ενός ηφαιστείου με ηλικία 130 εκατομμυρίων ετών και είναι γνωστά από αμέτρητες προϊστορικές τοιχογραφίες.

Στη σημερινή διαδρομή οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να πάρουν φωτογραφίες για την 3η Ειδική Δοκιμασία, Photo Challenge. Φέτος οι εικόνες τους θα αξιολογηθούν από κριτές της BMW και οι βαθμολογίες θα συμπεριληφθούν στα αυριανά αποτελέσματα.

P90568730 highRes

BMW Motorrad International GS Trophy 2024

Κατάταξη Ημέρας 1

Ανδρικές Ομάδες:

  1. Νότια Αφρική, 41 βαθμοί
  2. Γερμανία, 31
  3. Διεθνής Ομάδα, 30
  4. Κάτω Χώρες, 30
  5. Ιταλία, 22
  6. Βραζιλία, 21
  7. Μεξικό, 19
  8. Κίνα, 17
  9. Γαλλία, 16
  10. Λατινική Αμερική, 15
  11. Νότια Κορέα, 13
  12. Ιαπωνία, 13
  13. Ινδία, 13
  14. ΗΠΑ, 10
  15. Μέση Ανατολή και Αφρική, 8
  16. Αγγλία, 8

Γυναικείες Ομάδες:

  1. Ιαπωνία, 41 βαθμοί
  2. Κάτω Χώρες, 37
  3. Γαλλία, 36
  4. Διεθνής Ομάδα, 31
  5. Γερμανία, 26
  6. Νότια Κορέα, 26

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του BMW Motorrad International GS Trophy 2024 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της BMW Motorrad:

https://www.facebook.com/bmwmotorrad

https://www.instagram.com/bmwmotorrad

https://www.youtube.com/bmwmotorrad

https://www.linkedin.com/bmwmotorrad/showcase/bmwmotorrad

https://www.x.com/bmwmotorrad

https://www.tiktok.com/@bmwmotorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon