.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 12:09

Hard Enduro 2024, 5ος αγώνας, TKO (ΗΠΑ)

Συνεχίζει τον καλπασμό προς έναν ακόμη τίτλο ο Manuel Lettenbichler κερδίζοντας και στον αγώνα των ΗΠΑ.

Στο Τενεσί των ΗΠΑ φιλοξενήθηκε ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 και με όνομα ΤΚΟ, δηλαδή Total Knock Out, ο αγώνας μόνο εύκολος δεν ήταν για τους συμμετέχοντες.

Η δράση ξεκίνησε με έναν μίνι αγώνα επίδειξης στο κέντρο της πόλης Νάσβιλ εν είδει Προλόγου, όπου πρώτευσε ο Αμερικανός Cody Webb (Sherco).

redbull tko nashville prolog podium

Το αγωνιστικό μενού ωστόσο άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου (24/8) με τον προκριματικό Pro Hot Lap, στον οποίο υπήρχαν βαθμοί για τους τρεις πρώτους και ξεσκαρτάρισμα για τους εκατοντάδες ερασιτέχνες αναβάτες που διεκδικούσαν μια θέση στον κυρίως αγώνα δίπλα στους παγκόσμιους.

Νικητής εδώ ήταν ο Manuel Lettenbichler (KTM) μπροστά από τους Wade Young (GASGAS) και Mario Roman (Sherco).

Mani Lettenbichler competes during Red Bull Tennessee Knockout at Sequatchie TN, USA on 25 August 2024.

Στον αγώνα της Κυριακής η αρχή έγινε με έναν Knockout αγώνα από τον οποίο θα προκρίνονταν για τη συνέχεια οι πρώτοι 30, με τον Lettenbichler ξανά να αποδεικνύει πως δεν έχει αντίπαλο. Ο μόνος που τον πίεσε αφόρητα ήταν ο Teodor Kabakchiev (Sherco) που έχασε την πρωτιά για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο δεύτερος γύρος του κυρίως αγώνα ήταν ξανά μια διαδικασία αποκλεισμού (Knockout #2) στον οποίο πρώτευσε ο Trystan Hart (ΚΤΜ) και έτσι φτάσαμε στην τρίτη και τελική πτυχή του αγώνα, τον μεγάλο τελικό που έδωσαν το παρόν οι 20 ταχύτεροι αναβάτες που πέρασαν από τα προηγούμενα στάδια.

redbull tko 2024 trystan hart

Αυτή τη φορά ο Lettenbichler δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του και οδήγησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας προσωρινά την πρωτιά από τον Hart όταν έκανε ένα λάθος σε μια απότομη ανάβαση για να την ξαναπάρει γρήγορα, χτίζοντας στο τέλος και μια μικρή διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του στη δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Young.

Στη βαθμολογία ο Lettenbichler ενίσχυσε την θέση του στην κεφαλή φτάνοντας στους 90 βαθμούς, με τον Young να είναι ο βασικός του ανταγωνιστής για τον τίτλο με 81 βαθμούς και τον Roman τρίτο στους 74 και τον Kabakchiev από πολύ κοντά στους 72.

SI202408260290 hires jpeg 24bit rgb

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Hard Enduro 2024

Το πρόγραμμα έχει δύο ακόμη αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν του 2024, με τον επόμενο να είναι ο Sea to Sky στην Τουρκία, 10-12 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hard Enduro 2024, Romaniacs (Ρουμανία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon