.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 11:47

Hard Enduro 2024, Romaniacs (Ρουμανία)

Ασταμάτητος ο πρωταθλητής Lettenbichler επέστρεψε από τραυματισμό και το έπιασε από κει που το είχε αφήσει με νίκη στη Ρουμανία.

Ένας θρυλικός αγώνας σκληρού εντούρο, ο Red Bull Romaniacs στα βουνά της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, συνέστησε τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024.

Η δράση άνοιξε παραδοσιακά με τον Πρόλογο, που έγινε στο κέντρο της πόλης Sibiu, από τον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Jonny Walker (Beta) μπροστά από τον Alfredo Gomez (Rieju) και τον Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ).

Competitors perform during the prolog of FIM Hard Enduro World Championship 2024 Stop 4 - Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 23, 2024.

Την πρώτη μέρα του αγώνα ωστόσο ο Lettenbichler έδειξε σε όλους πως έχει επιστρέψει πλήρως στο 100% της φυσικής του κατάστασης μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του - χάρη του οποίου δεν έτρεξε στον προηγούμενο αγώνα στη Σερβία - και παραδίδοντας μιαν επίδειξη ταχύτατης και τεχνικής οδήγησης πήρε την πρωτιά μπροστά από τους Mario Roman (Sherco) και Wade Young (GASGAS).

Η δεύτερη μέρα του αγώνα είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Teodor Kabakchiev (Sherco), ωστόσο ένας αναβάτης που δεν πτοήθηκε καθόλου ήταν ο Lettenbichler που ακολούθησε δεύτερος με 4 λεπτά παραπάνω χρόνο, αλλά αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ήταν το ότι διατηρήθηκε πρώτος στη γενική κατάταξη του αγώνα με πάνω από 35 λεπτά πρωτοπορία από τον δεύτερο, δώρο της εκτυφλωτικής του απόδοσης την προηγούμενη μέρα. Τρίτος την ημέρα αυτή κατατάχθηκε ο Roman.

Teodor Kabakchiev (BGR) performs during the fourth offroad day of FIM Hard Enduro World Championship 2024 Stop 4 - Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 27, 2024.

Η τρίτη μέρα του κυρίως αγώνα είχε ως νικητή τον Roman, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό δύο λεπτά πιο γρήγορα από τον δεύτερο της ημέρας, Lettenbichler, αλλά για τον Γερμανό το σημαντικό ήταν πως διατήρησε τη μεγάλη του διαφορά στην κορυφή που τον έχριζε μεγάλο φαβορί για τον αγώνα. Στην τρίτη θέση της ημέρας έφτασε ο Young.

Την τέταρτη και τελευταία μέρα του Romaniacs ο Lettenbichler ξεκίνησε με μια τεράστια διαφορά να τον προστατεύει με 40 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο. Με την άνεση αυτής της αβάντας, ο Γερμανός πρωταθλητής είχε την πολυτέλεια να μη χρειάζεται να πάρει ρίσκα πουθενά.

manuel lettenbichler finish romaniacs 2024 offroad day 2

Αφήνοντας τη νίκη στον Kabakchiev και τη δεύτερη θέση στον Roman, ο Lettenbichler τερμάτισε τρίτος και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που σηματοδότησε την επιστροφή από τον τραυματισμό του, αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας που είχε προσωρινά χάσει από τον Young.

Έτσι η προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος έχει ξανά τον Lettenbichler πρώτο με 67 βαθμούς και πίσω του τους Young και Roman ισόβαθμους στους 62, αλλά και τον Kabakchiev από κοντά τέταρτο στους 57.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες HEWC 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι ο Red Bull ΤΚΟ στις ΗΠΑ, από 22 ως 25 Αυγούστου 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon