.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 22:15

CFMOTO - Έρχεται... απαγόρευση της στις Η.Π.Α. ;

Μετά από εταιρείες όπως η Huawei, η DJI αλλά και το.. TikTok, φαίνεται πως ήρθε η ώρα και της CFMOTO να μπει στη λίστα των... "απειλών" κατά της Αμερικής.

Πιο αναλυτικά, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρότεινε πρόσφατα κανόνες που θα απαγόρευαν οχήματα με συνδέσεις λογισμικού και υλικού με την Κίνα και τη Ρωσία έως και τα μοντέλα του 2027. Αξιωματούχοι του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου (BIS) ανακοίνωσαν τους νέους κανόνες την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι στοχεύουν συγκεκριμένα «συνδεδεμένα οχήματα». Και στον κόσμο των μοτοσυκλετών, η CFMoto βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Το εν λόγω γραφείο λοιπόν, προτείνει να οριστεί ως «συνδεδεμένο όχημα», «ένα όχημα που οδηγείται ή έλκεται με μηχανική ισχύ και κατασκευάζεται κυρίως για χρήση σε δημόσιους δρόμους και αυτοκινητόδρομους, με ενσωματωμένο δικτυακό υλικό με συστήματα λογισμικού για επικοινωνία μέσω αποκλειστικής σύντομης επικοινωνία εμβέλειας, συνδεσιμότητα κυψελοειδών τηλεπικοινωνιών, δορυφορική επικοινωνία ή άλλη ασύρματη συνδεσιμότητα φάσματος με οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή συσκευή.» Το telematics-box (T-Box) της CFMoto και η εφαρμογή CFMoto Ride θα αποτελούν ενσωματωμένο δικτυακό υλικό με συστήματα λογισμικού για επικοινωνία, πράγμα που σημαίνει ότι εάν περάσουν οι προτεινόμενοι κανόνες, τα μοντέλα CFMoto που είναι εξοπλισμένα με αυτό τον τύπο υλικού και λογισμικού θα απαγορευθούν έως το 2027.

Με δεδομένα τα λεγόμενα της Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo, κατά τα οποία «Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να σκεφτείς πώς η ξένη κυβέρνηση με πρόσβαση σε συνδεδεμένα οχήματα θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο τόσο για την εθνική μας ασφάλεια όσο και για το προσωπικό απόρρητο των πολιτών των ΗΠΑ», είναι ξεκάθαρο πως μάλλον θα δούμε την Αμερική να αποκλείει όλο και περισσότερα κινέζικα οχήματα, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τα όποια "αντίποινα" ή έστω παρελκόμενα.

Πηγή: rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson Bike Show 2024 – Έρχεται στον Άλιμο
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon