.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:51

EnduroGP 2024, 7ος αγώνας, Brioude (Γαλλία) - Παγκόσμιος πρωταθλητής EnduroGP ο Josep Garcia

Στο τελευταίο Grand Prix της φετινής χρονιάς ο Josep Garcia κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου Enduro, μετά από μια χρονιά με αρκετή αγωνία και τρεις διεκδικητές για το στέμμα της EnduroGP.

Ο Garcia νίκησε την πρώτη ημέρα του διήμερου ACERBIS GP of France εξασφαλίζοντας έτσι τόσο τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας EnduroGP για πρώτη φορά στην καριέρα του, όσο και την κατηγορία Enduro 1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δεύτερος στη γενική κατηγορία EnduroGP αναδείχθηκε ο Steve Holcombe στην πρώτη του χρονιά με τη Honda, τερματίζοντας δεύτερος και τις δύο μέρες του αγώνα, ενώ τρίτος κατετάγη ο Andrea Verona (GASGAS).

steve holcombe EnduroGP 2024 Rnd7 18221 scaled

Enduro 1

Η μεγάλη μάχη της EnduroGP μεταξύ των Garcia και Holcombe αφορούσε και την Ε1 που αμφότεροι συμμετέχουν, με τους δύο αναβάτες να χωρίζονται από μόλις έξι βαθμούς (262 με 256) στην τελική κατάταξη που χαρίζει τον τίτλο στον Garcia για δεύτερη φορά.

Στην τρίτη θέση της κλάσης αυτής βρέθηκε ο Zachary Pichon (Sherco) τερματίζοντας τρίτος και τις δύο μέρες του αγώνα.

andrea verona EnduroGP 2024 Rnd6 19423 scaled

Enduro 2

Ο Verona είχε εξασφαλίσει τον τίτλο της Ε2 ήδη από τον προηγούμενο αγώνα στην Ουαλία με άνεση, σε μια χρονιά πήρε νίκη σε όλες τις ημέρες όλων των φετινών αγώνων πλην μιας, της δεύτερης μέρας του εναρκτήριου πορτογαλικού αγώνα που τερμάτισε δεύτερος.

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας έφτασε ο Samuele Bernardini (Honda) και τρίτος ο Nathan Watson (Beta).

EnduroGP 2024 Rnd7 09403 scaled

Enduro 3

O Brad Freeman (Beta) αναδείχθηκε ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ε3 κερδίζοντας και τις δύο μέρες στη Γαλλία, αφήνοντας δεύτερο τον Hamish McDonald (Sherco) και τρίτο τον Matteo Cavallo (TM).

max ahlin EnduroGP 2024 Rnd7 10829 scaled

Junior Enduro

Στη junior κατηγορία ο Σουηδός Max Ahlin (KTM) πήρε με σχετική άνεση τον φετινό τίτλο, με δεύτερο τον Axel Semb (Fantic) και τρίτο τον Kevin Cristino (Fantic). 

O Ahlin κατέκτησε επίσης τον τίτλο της κατηγορίας Junior 2, ενώ η Junior 1 πήγε στα χέρια του Cristino.

EnduroGP 2024 Rnd7 09970 scaled

Γυναίκες

Στη γυναικεία κατηγορία ο Ισπανίδα Mireia Badia (Rieju) κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που είχε φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα. Οδηγώντας συνετά και δίχως ρίσκα, άφησε τη διεκδίκηση της νίκης στην Αμερικανίδα Rachel Gutish (Sherco) που πρώτευσε και τις δύο μέρες του αγώνα, ωστόσο για τη νέα πρωταθλήτρια αρκούσε η δεύτερη θέση την πρώτη μέρα για να πανηγυρίσει τον τίτλο, ενώ τρίτη κατετάγη η Αγγλίδα Rosie Rowett (Rieju).

EnduroGP 2024 Rnd7 19477 scaled

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2024

Η σεζόν του Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship 2024 ολοκληρώνεται πλέον με τη μόνη εκκρεμότητα της φετινής χρονιάς: το International Six Days of Enduro (ISDE) που θα γίνει στην Ισπανία και τη Santiago de Compostela από 14 ως 19 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 14:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon