.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 15:20

KTM Group – Αναδιοργανώνει την παρουσία του στους αγώνες, σε όλα τα επίπεδα

Νέοι ρόλοι για όλα τα σήματα της εταιρείας – τι γίνεται με τις Gasgas και Husqvarna.

H Pierer Mobility Group  και, κατ’ επέκτασιν, τα σήματα της KTM, Husqvarna και Gasgas μπαίνουν σε μία νέα εποχή αγωνιστικής παρουσίας, σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων-κλειδί για τον όμιλο. Αλλαγές θα έχουμε στα MotoGP, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Pit Beirer, Motorsports Director της KTM, δεν θα βλέπουμε πλέον τις μοτοσυκλέτες της Gasgas. Και αυτό, διότι η Tech3 Gasgas θα φορέσει «ρούχα» Red Bull KTM και ουσιαστικά θα γίνει αδιαχώριστη από την προσπάθεια της Αυστριακής εταιρείας στα MotoGP.

O Beirer εξηγεί ότι η σημαντική αυτή αλλαγή στην αγωνιστική παρουσία εντός MotoGP, έχει να κάνει πρώτον με το όνειρο της εταιρείας για «4 εργοστασιακούς αναβάτες στο MotoGP», αλλά και στην εντονότερη παρουσία της KTM στις πίστες για εμπορικούς λόγους. «Νομίζω ότι δημιουργήσαμε αρκετή θαυμάσια δημοτικότητα για την Gasgas. (…) Από την άλλη, αποφασίσαμε να αφοσιωθούμε πλήρως στην ΚΤΜ. H αγορά αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο και πάντα έβρισκα δύσκολο το να μιλάω με κορυφαίους αναβάτες και να με ρωτούν, είναι GASGAS ή είναι KTM, ποια είναι η διαφορά; Στο τέλος αποφασίσαμε ότι ήταν ωραίο που δείξαμε τις διάφορες μάρκες μας, αλλά το project θα είναι δυνατότερο με 4 αναβάτες, όλοι εργοστασιακοί».

Την είδηση περί μεγάλων αλλαγών για την Gasgas και την Husqvarna, όσον αφορά την αγωνιστική τους παρουσία, επιβεβαίωσε και ο Hubert Trunkenpolz, μέλος του Δ.Σ. της KTM Motorsports. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σε γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης, η Husqvarna θα αποτραβηχθεί από τις κατηγορίες Moto2 καιMoto3 και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στους αγώνες εκτός δρόμου, με στόχο την εδραίωση της ως το σημείο αναφοράς στον τομέα. Από την άλλη, η Gasgas θα συνεχίσει στις Moto2 και Moto3, παίζοντας τον ρόλο «φυτωρίου» για την ανάδειξη και εκπαίδευση νέων ταλέντων.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τους εκτός δρόμου αγώνες: Πιο συγκεκριμένα, η Gasgas αναμένεται να έχει παρουσία στο πρωτάθλημα MX2 αλλά και στα AMA Lights του 2025, και πάλι ως πόλος έλξης νέων ταλέντων, την στιγμή που «αποχωρεί» από τα MXGP. Στο τέλος και για το… κερασάκι στην τούρτα, ο Hubert Trunkenpolz δήλωσε ότι η KTM δεν ενδιαφέρεται για συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα supersport – WSSP, απαντώντας στις φήμες που διαδόθηκαν αμέσως μετά την παρουσίαση του 990 RC R.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 15:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon