.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 12:01

Π.Π. ΜΧ 2024, 5ος αγώνας, Αρχαία Ολυμπία

Επιστροφή στη δράση μετά από ένα τρίμηνο με θεαματικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος

Ο τελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 είχε γίνει το διήμερο 11-12 Μαΐου στη Σπερχειάδα, καθώς ακολούθησε ένα μεγάλο κενό στη διάρκεια του Καλοκαιριού με τον 4ο αγώνα της χρονιάς τον Ιούνιο στην Εορδαία να αναβάλλεται.

Έτσι φτάνουμε στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου για τον 5ο φετινό αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία με όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος σε δράση και τον καιρό να παίζει τα δικά του κόλπα με διαστήματα βροχής.

kritikos

ΜΧ1 / ΜΧ300

Στη μεγάλη κατηγορία τα δύο σκέλη του αγώνα μοιράστηκαν μεταξύ των Παναγιώτη Κουζή (ΤΜ) και Μανώλη Κρητικού (ΚΤΜ).

Στο πρώτο ο Κρητικός πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά σχεδόν 16 δευτερολέπτων από τον Κουζή, με τρίτο τον Κύπριο Χρύσανθο Γεωργίου. Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος - με την πίστα να έχει αλλάξει πολύ μετά από βροχόπτωση - ο Κουζής πήρε μια σαρωτική νίκη αφήνοντας τον δεύτερο σχεδόν 44 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Ανέστης Ράδος (GASGAS).

Στη δίχρονη κλάση των ΜΧ300 πρώτευσε ο Δημήτρης Μπάκας (ΚΤΜ) τερματίζοντας τα δύο σκέλη στις θέσεις 4 και 5 της γενικής κατάταξης αντιστοίχως, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Τσάτσο που τερμάτισε δύο φορές 7ος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Κυριάκος Μπόγρης (ΚΤΜ).

Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζει την κορυφή της κατάταξης, καθώς ο πρώτος Κουζής και ο δεύτερος Κρητικός πήραν τους ίδιους 47 βαθμούς στην Αρχαία Ολυμπία, διατηρώντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 21 βαθμούς.

merkouris

ΜΧ2 / ΜΧ125

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γανωτής (Yamaha), αφήνοντας δεύτερο τον Μάριο Κανάκη (ΚΤΜ) και τρίτο τον Νίκο Λυρίου (Fantic).

Στο δεύτερο σκέλος ωστόσο ο Κανάκης πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Σωτήρη Φωτάκη (ΚΤΜ) και τρίτο τον Λυρίου.

Στα δίχρονα της ΜΧ125 πρώτευσε στο πρώτο σκέλος ο Χρήστος Ταμβάκος (Yamaha), μπροστά από τους Κωνσταντίνο Μερκούρη (ΚΤΜ) και Λευτέρη Παπαδάκη (ΚΤΜ), ενώ στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας νικητής αναδείχθηκε ο Μερκούρης, δεύτερος ο Ταμβάκος και τρίτος ο Παπαδάκης.

Open

Κυρίαρχος της κατηγορίας ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Fantic) με νίκες και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο τον ακολούθησε δεύτερος ο Χρήστος Κοτούλας (ΚΤΜ) και τρίτος ο Σταμάτης Δημολιάνης (GASGAS), ενώ στο δεύτερο το βάθρο πίσω από τον νικητή συμπλήρωσαν οι Νίκος Σωτηρόπουλος (Yamaha) και Δημολιάνης.

keramidas

Senior

Στην κατηγορία των βετεράνων πρώτευσε ο Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki) με δύο πρωτιές στα σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο τον ακολούθησαν κατά σειρά οι Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) και Παναγιώτης Τσιμπρής (ΚΤΜ), ενώ στο δεύτερο ο Καρασακαλίδης και Ανάργυρος Ζέρβας (Honda).

MX85

Ο Γιώργος Χατζάκης (Yamaha) με μια δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και νίκη στο δεύτερο, καθώς και ο Ερμής Χατζηβασιλείου (KTM) με νίκη στο πρώτο και δεύτερη θέση στο άλλο σκέλος ήταν οι πρωταγωνιστές του διημέρου. Και στα δύο αγωνιστικά σκέλη την τρίτη θέση πήρε ο Γιώργος Κουκαλιώτης (Yamaha).

MX65

Με νίκες και στα δύο σκέλη του αγώνα διακρίθηκε στην Αρχαία Ολυμπία ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς (ΚΤΜ) και τον ακολούθησε με δύο δεύτερες ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Yamaha). οι τρίτες θέσεις μοιράστηκαν στους Ιάσωνα Αρώνη (GASGAS) στο πρώτο σκέλος και Αντώνη Τσιγκόλη (GASGAS) στο δεύτερο.

Women

Στην κατηγορία των Γυναικών η Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha) ξεχώρισε νικώντας και στα δύο σκέλη, με την αδελφή της Αμαλία (Yamaha) να ακολουθεί με δύο δεύτερες.

Η απόλυτη συμμετρία ικανοποιήθηκε με τις δύο τρίτες θέσεις της Δέσποινας Πασαλή (ΚΤΜ) στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα.

paddock

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Π.Π. ΜΧ 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 28 και 29 Σεπτεμβρίου στις Κρηνίδες Καβάλας, ξανά με όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος σε δράση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 12:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ, 3ος αγώνας, Σπερχειάδα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon