.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 10:55

Αγωνιστική δράση σαββατοκύριακου 26-27 Οκτωβρίου 2024

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το MotoGP.

Καθώς ο Χειμώνας πλησιάζει, οι αγώνες σιγά-σιγά ολοκληρώνουν τον κύκλο τους για τη σεζόν του 2024 με τα περισσότερα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έχουν ήδη τελειώσει για φέτος.

Απομένουν λιγοστά, με πρώτο και καλύτερο το MotoGP που μπαίνει αυτό το σαββατοκύριακο στην τελική τριάδα αγώνων του με το Grand Prix της Ταϊλάνδης στην πίστα Chang International Circuit στην πόλη Buriram, καθώς το ξεκαθάρισμα των Jorge Martin και Pecco Bagnaia - με μπαλαντέρ εκτός συναγωνισμού τον Marc Marquez - φτάνει στην κορύφωσή του.

Φινάλε έχουμε στο Hard Enduro με τον ισπανικό αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2024 με τον Manuel Lettenbichler να διεκδικεί από την πρώτη θέση της κατάταξης τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του (και τέταρτο συνολικά) στον θεσμό.

Ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα που πλησιάζει στο τέλος του είναι το Indoor Trial ή X-Trial που τρέχει τον προτελευταίο του αγώνα για φέτος στην Εσθονία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη μάχη της δεύτερης θέσης, μιας και ο Toni Bou έχει ήδη εξασφαλίσει τον 18ο συνεχόμενο τίτλο του.

Εκεί που τα άλλα πρωταθλήματα τελειώνουν, όμως, το WSX ξεκινά τη νέα του σεζόν, η οποία δυστυχώς θα έχει μόνο τρεις αγώνες, με τον πρώτο αυτό το σαββατοκύριακο στον Καναδά.

Τέλος το πρόγραμμα έχει και Παγκόσμιο Κύπελλο Sand Races, έναν αγωνιστικό θεσμό δημοφιλή στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, μα όχι ιδιαίτερα γνωστό στο κοινό της Ελλάδας που πιθανότατα γνωρίζει κυρίως τον πρώτο αγώνα του: το Le Touquet (Τουκέ).

Η εγχώρια δράση είναι περιορισμένη, ελέω και τριημέρου εθνικής εορτής, με έναν αγώνα επίτευξης χρόνου Dragster στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.

Αγωνιστική δράση 26-27 Οκτωβρίου

Επίτευξη Χρόνου Μοτοσυκλετών Dragster, Αεροδρόμιο Τριόδου Μεσσήνης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, 18ος αγώνας, Buriram (Ταϊλάνδη)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro, 7ος αγώνας, 24MX Hixpania Hard Enduro (Ισπανία)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, 6ος αγώνας, Tallinn (Εσθονία)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross (WSX), 1ος αγώνας, Vancouver (Καναδάς)
Παγκόσμιο Κύπελλο Sand Races, 3ος αγώνας, Ronde des Sables de Loon Plage (Γαλλία)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon