.
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 20:30

Dakar 2025 - Οι Toby Price και Sam Sunderland μεταπηδούν στην... Toyota!

Οι Toby Price και Sam Sunderland αφήνουν τον κόσμο των δυο για εκείνο των τεσσάρων τροχών, αγωνιζόμενοι μαζί για το Dakar του 2025.

Οι δύο ήδη νικητές του Dakar, θα τρέξουν με την ομάδα της Overdrive Racing Toyota με ένα Hilux T1+ από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου. Ο Price, ο οποίος κέρδισε το Dakar το 2016 και το 2019, θα έχει συνοδηγό τo Sunderland αφού έμεινε... ξεκρέμαστος, καθώς η KTM δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του για το 2025, δηλώνοντας στα social media: «Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα πάμε στο Dakar τον Ιανουάριο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτήν την ευκαιρία, θα είμαστε με την Overdrive, θα μπούμε στο T1+ και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τα άλλα καλά νέα είναι ότι θα συνεργαστώ με έναν καλό συνεργάτη, τον Sammy Sunderland, ο οποίος θα καθίσει δίπλα μου και θα δει που μπορούμε να καταλήξουμε. Θα είναι πολύ συναρπαστικό και μια πολύ σκληρή δουλειά για εμάς».

Ο Price και ο Sunderland θέλουν να συμπεριληφθούν στη μικρή λίστα με τους Hubert Auriol, Stephane Peterhansel και Nani Roma ως τα μόνα άτομα που έχουν κερδίσει το Dakar τόσο με αυτοκίνητο όσο και με μοτοσυκλέτα. Ο Sunderland, ο οποίος αποσύρθηκε από τους αγώνες μοτοσυκλέτας τον Αύγουστο έχοντας κερδίσει το σκληρότερο αγώνα του κόσμου το 2017 και το 2022, δήλωσε: «Εγώ και ο Price κατευθυνόμαστε στο Dakar. Ακόμα και να το πεις δυνατά ακούγεται αρκετά άγριο. Θυμάμαι τις μέρες στο Dakar, καθόμασταν στο camp μετά από μια κουραστική, δύσκολη μέρα στη μοτοσυκλέτα και συζητούσαμε για το πόσο ωραία θα ήταν να κάτσεις σε ένα αυτοκίνητο. Φαινόταν πάντα πολύ τραβηγμένο, αλλά εδώ είμαστε. Είμαι πολύ ευγνώμων για όλους όσους κατέβαλαν κάποια προσπάθεια για να το πετύχουμε αυτό, είναι μια τεράστια βοήθεια για εμάς και κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά ευγνώμων και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά».

Για την ιστορία, η Toyota κέρδισε το Dakar το 2022 και το 2023 με τον Nasser Al-Attiyah, τώρα μέλος της ομάδας Dacia Sandriders που διευθύνεται από την Prodrive.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Joan Mir - Εφιάλτης -και- στο Phillip Island
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon